Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντρόουν επιτέθηκαν στο Κρεμλίνο για να σκοτώσουν τον Πούτιν

Ντρόουν επιτέθηκαν στο Κρεμλίνο για να σκοτώσουν τον Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ουκρανία, Ρωσία,

Η Ρωσία κατηγόρησε την Τετάρτη (3/5) την Ουκρανία ότι επιτέθηκε στο Κρεμλίνο με drones τη νύχτα σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να σκοτώσει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το Κρεμλίνο είπε ότι θεωρεί την επίθεση ως «σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια» και επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει.

Ανέφερε ότι δύο drones χρησιμοποιήθηκαν στην φερόμενη επίθεση στην κατοικία του Πούτιν στο Κρεμλίνου, αλλά εξουδετερώθηκαν από τη ρωσική άμυνα.

Ο Πούτιν δεν τραυματίστηκε και δεν υπήρξαν υλικές ζημιές στα κτίρια του Κρεμλίνου, ανέφερε το Κρεμλίνο.

«Το Κρεμλίνο αξιολόγησε αυτές τις ενέργειες ως προγραμματισμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα δολοφονίας του προέδρου την παραμονή της Ημέρας της Νίκης, της Παρέλασης της 9ης Μαΐου», ανέφερε η RIA.

Πρόσθεσε ότι ο Πούτιν δεν είχε αλλάξει το πρόγραμμά του και δούλευε κανονικά.

«Η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να λάβει αντίποινα όπου και όποτε κρίνει σκόπιμο», ανέφερε.

Ένα μη επαληθευμένο βίντεο που κυκλοφορεί στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του καναλιού του στρατιωτικού ειδησεογραφικού μέσου Zvezda, δείχνει καπνό να υψώνεται πίσω από το κύριο παλάτι του Κρεμλίνου μετά το υποτιθέμενο περιστατικό.

Τι απαντά η Ουκρανία

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο, την οποία η Μόσχα απέδωσε στο Κίεβο, τόνισε η ουκρανική Προεδρία.

«Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους.

Για τον Ουκρανό αξιωματούχο, μια τέτοια επίθεση, αν την είχε πραγματοποιήσει το Κίεβο -που θα ήταν η πρώτη από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022 -«δεν θα έλυνε κανένα στρατιωτικό πρόβλημα», τη στιγμή που η Μόσχα εξακολουθεί να ελέγχει σχεδόν το 20% της ουκρανικής επικράτειας.

«Αντίθετα, αυτό θα οδηγούσε τη Ρωσία σε ακόμη πιο ακραίες ενέργειες κατά του άμαχου πληθυσμού μας», υποστήριξε ο Ποντολιάκ.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, η Μόσχα «είναι πολύ φοβισμένη με την έναρξη των ουκρανικών επιθέσεων κατά μήκος της πρώτης γραμμής και προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να πάρει την πρωτοβουλία, να στρέψει αλλού την προσοχή».

Σχετικά άρθρα