Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζυρίχη-Στρατιωτικός αναλυτής: Οι Ουκρανοί δεν είναι έτοιμοι για αντεπίθεση

Ζυρίχη-Στρατιωτικός αναλυτής: Οι Ουκρανοί δεν είναι έτοιμοι για αντεπίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ελβετία, Ζυρίχη, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι Ουκρανοί δεν είναι έτοιμοι για την εκτόξευση της πολυαναμενόμενης αντεπίθεσης στη Ρωσία, εκτιμά ο Mauro Mantovani επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικών Μελετών της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Ζυρίχης.

Επικαλούμενος τη διαρροή των σχετικών αμερικανικών εγγράφων, επεσήμανε πως τα απόρρητα έγγραφα επιβεβαίωσαν ότι η αεράμυνα της Ουκρανίας έχει κατατροπωθεί και ότι τα αποθέματα πυρομαχικών της εξαντλούνται.

Για τον Mauro Mantovani είναι επίσης αρνητικό το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες κοινοποιημένες πληροφορίες για την αναμενόμενη επίθεση.

«Το κοινό έμαθε περισσότερα για όπλα που έχουν ήδη παραδοθεί και για της τοποθεσίες του ουκρανικού στρατού, καθώς και για τοποθεσίες του ρωσικού στρατού. Πρόκειται φυσικά για ευαίσθητες πληροφορίες, ειδικά όσον αφορά την αναμενόμενη εαρινή επίθεση».

Αν και οι Ρώσοι έχουν μεγαλύτερα αποθέματα ανθρώπινου δυναμικού, «το επίπεδο εκπαίδευσης των Ουκρανών στρατιωτών είναι υψηλότερο λόγω της τακτικής και τεχνικής τους κατάρτισης στη Δύση, και του μαχητικού τους κινήτρου», λέει ο ειδικός.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικών Μελετών εκτιμάει ότι ο συνολικός αριθμός απωλειών και των δύο πλευρών ξεπερνάει τις 300.000, νεκροί και τραυματίες τονίζοντας ότι και οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να δεχτούν αυτές τις τεράστιες απώλειες, που αυξάνονται σε καθημερινή βάση, για στρατιωτικούς στόχους που παραμένουν αμετάβλητοι.

«Επομένως, δυστυχώς, δεν υπάρχει τέλος σε αυτόν τον πόλεμο».

Για τον Mantovani η έναρξη της επίθεσης τοποθετείται σίγουρα όχι πριν τα μέσα Μαΐου, λόγω του υπερβολικά λεσπωμένου τοπίου.

«Επίσης, δεν υπάρχει συγκέντρωση στρατευμάτων που θα έδειχνε επικείμενη επίθεση.

»Αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές».

Ωστόσο, ο Mantovani επισημαίνοντας ότι αυξάνεται η πολιτική πίεση στην Ουκρανία για την πραγματοποίηση της πολυαναμενόμενης επίθεση, προειδοποιεί ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος αποτυχίας, ειδικά δεδομένων των αδιέξοδων μετώπων.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις προόδου στα μέτωπα. Το έδαφος είναι βροχερό και οι δρόμοι είναι δύσκολοι στην οδήγηση.

«Υπάρχει ούτως ή άλλως μια κακή εξέλιξη για τους Ουκρανούς στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.

»Επομένως, δεν μπορείτε πραγματικά να πιστέψετε ότι από εκεί ή σε όλο το μήκος του μετώπου, θα υπάρξουν εκτεταμένες πρόοδοι τις επόμενες εβδομάδες».

Σχετικά άρθρα