Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία έστειλε νέα στρατεύματα στην κατεχόμενη Β/Δ Συρία

Η Τουρκία έστειλε νέα στρατεύματα στην κατεχόμενη Β/Δ Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι τουρκικές δυνάμεις έστειλαν την Κυριακή (30/4) στρατεύματα και στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιοχή Ντέιρ Μπαλούτ, στην ύπαιθρο της Αφρίν, στην τουρκοκρατούμενη βορειοδυτική Συρία.

Αποκλειστική πηγή είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι οι τουρκικές δυνάμεις έστειλαν στρατιωτική ενίσχυση, συμπεριλαμβανομένων στρατευμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων στη Ντέιρ Μπαλούτ που χωρίζει τις περιοχές που κατέχονται από φατρίες της ένοπλης αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία, γνωστός και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) και εκείνες που κατέχει η Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS – πρώην μέτωπο Αλ Νούσρα, συριακή Αλ Κάιντα).

Η ενίσχυση εισήλθε μέσω της συνοριακής διέλευσης Αλ Ραΐ, βόρεια του Χαλεπίου, προς την πόλη Αλ Μπαμπ, ανατολικά του Χαλεπίου, πρόσθεσε η πηγή.

Τα τουρκικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν σε διαδρομές στη Ντέιρ Μπαλούτ για άγνωστους λόγους, εν μέσω αποτροπής κίνησης αυτοκινήτων πολιτών, σύμφωνα με την πηγή.

Αυτό συνέπεσε με τους φόβους των τουρκικών δυνάμεων ότι η HTS μπορεί να εισέλθει στην περιοχή, σύμφωνα με την πηγή.

Η περιοχή της Αφρίν με κουρδική πλειονότητα βρίσκεται υπό την κατοχή της Τουρκίας και του SNA από το 2018 μετά από μια στρατιωτική τουρκική εισβολή με την ονομασία «Κλάδος Ελιάς» κατά των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) με το πρόσχημα της διατήρησης της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα