Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΥΠΕΞ Ρωσίας, Συρίας, Τουρκίας και Ιράν ίσως συναντηθούν τον Μάιο στη Μόσχα

Οι ΥΠΕΞ Ρωσίας, Συρίας, Τουρκίας και Ιράν ίσως συναντηθούν τον Μάιο στη Μόσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρωσία, Συρία, Τουρκία,

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε την Παρασκευή (28/4) ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Συρίας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας ενδέχεται να έχουν συνάντηση στη Μόσχα τον Μάιο.

Το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο τον Τσαβούσογλου, ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί για να εργαστούν για την αποκατάσταση των διπλωματικών δεσμών μεταξύ Συρίας και Τουρκίας μετά από χρόνια ανταγωνισμού κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, υποστήριξε την πολιτική και ένοπλη ισλαμιστική συριακή αντιπολίτευση κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία και μάλιστα έστειλε τουρκικά στρατεύματα να πολεμήσουν στο έδαφος στη βόρεια Συρία.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Τουρκίας, της Συρίας και της Ρωσίας στη Μόσχα, σηματοδοτώντας την πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ Συρίας και Τουρκίας από την έναρξη του συριακού πολέμου το 2011.

Στις 25 Απριλίου, οι Υπουργοί Άμυνας της Συρίας, της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν πραγματοποίησαν τετραμερή συνάντηση στη Μόσχα και συζήτησαν θέματα ασφάλειας.

Σχετικά άρθρα