Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ανατολική Συρία (AANES) έτοιμη να συζητήσει με τη νέα τουρκική κυβέρνηση αν θέλει ειρήνη

Η Ανατολική Συρία (AANES) έτοιμη να συζητήσει με τη νέα τουρκική κυβέρνηση αν θέλει ειρήνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD),

Το Σάββατο, η ηγέτης του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (SDC) εξέφρασε την ετοιμότητά του να αντιμετωπίσει τη νέα τουρκική κυβέρνηση που θα έρθει στην εξουσία μετά τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Στις 10 Μαρτίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε επίσημα την 14η Μαΐου ως ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών – έναν μήνα νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Ο Ερντογάν επιδιώκει να κερδίσει μια τρίτη θητεία στην εξουσία εν μέσω οικονομικής κρίσης που σαρώνει την Τουρκία λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού, των στρατιωτικών επεμβάσεων σε γειτονικές χώρες και του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού που σκότωσε περισσότερους από 50.000 και έκανε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να μείνουν άστεγες σε 11 περιφέρειες.

Η Ιλχάμ Αχμέντ (Ilham Ahmed), Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του SDC, δήλωσε σε tweet στα κουρδικά και αραβικά ότι το SDC είναι «έτοιμο να αντιμετωπίσει τη νέα κυβέρνηση με βάση την παροχή ασφάλειας, ειρήνης και λύσεων».

Η Αχμέντ πρόσθεσε, «η σημερινή [τουρκική] κυβέρνηση επένδυσε στους Σύρους υπέρ της ισχύος της.

»Μέχρι αυτή τη στιγμή δείχνει ότι επιδιώκει να τους ξεφορτωθεί μετά τις εκλογές».

Ο πρόεδρος του SDC ελπίζει ότι οι εκλογές «θα δημιουργήσουν μια κυβέρνηση που πιστεύει στην ειρήνη και τον διάλογο για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή».

Το SDC είναι η πολιτική πτέρυγα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES). Ιδρύθηκε το 2015 και περιλαμβάνει όλες τις κοινότητες της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Σχετικά άρθρα