Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσος αξιωματικός που αυτομόλησε: Ο Πούτιν φοβάται για τη ζωή του αλλά είναι υγιής

Ρώσος αξιωματικός που αυτομόλησε: Ο Πούτιν φοβάται για τη ζωή του αλλά είναι υγιής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ουκρανία, Ρωσία,

Ένας αξιωματικός υπεύθυνος για την παροχή κρυπτογραφημένων επικοινωνιών στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι εγκατέλειψε τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον Ρώσο ηγέτη σε συνέντευξή του στον ερευνητικό ιστότοπο Dossier Center.

Ο Γκλεμπ Καρακούλοφ είχε υπηρετήσει στην προεδρική μονάδα επικοινωνιών της Ομοσπονδιακής Φρουράς (FGS) και συνόδευσε τον Πούτιν σε περισσότερα από 180 ταξίδια τα τελευταία 13 χρόνια.

Η μονάδα διασφαλίζει ότι ο Πούτιν και ο πρωθυπουργός του είναι εφοδιασμένοι με κρυπτογραφημένες επικοινωνίες 24 ώρες το 24ωρο.

Ο Καρακούλοφ δήλωσε ότι κατάφερε να διαφύγει με την οικογένειά του (την σύζυγό του και την κόρη του) στην Τουρκία, ενώ συνόδευε τον Πούτιν σε μια επίσκεψη στο Καζακστάν για μια σύνοδο κορυφής στα μέσα Οκτωβρίου 2022.

Γνωρίζοντας ότι η αποστασία του παραβιάζει τη ρωσική νομοθεσία, ο Καρακούλοφ δήλωσε:

«Θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα αν είχα παραμείνει στη δουλειά μου».

«Θεωρώ αυτόν τον άνθρωπο [τον Πούτιν] εγκληματία πολέμου», δήλωσε ο Καρακούλοφ στο Dossier Center, το οποίο χρηματοδοτείται από τον εξόριστο πρώην μεγιστάνα Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος κατοικεί πλέον στο Λονδίνο.

Ο Καρακούλοφ είναι το πλέον υψηλόβαθμο μέλος των ειδικών υπηρεσιών της Ρωσίας που είναι γνωστό ότι έχει αυτομολήσει στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, ανέφερε το Dossier Center.

Κατά τη διάρκεια μιας ωριαίας συνέντευξης, μοιράστηκε λεπτομέρειες για τις συνήθειες, την οικογένεια και την υγεία του Πούτιν.

Ο Καρακούλοφ είπε ότι ο Πούτιν εξακολουθεί να μην χρησιμοποιεί smartphones ή το διαδίκτυο και απαιτεί να υπάρχει η ρωσική κρατική τηλεόραση στα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Ο Πούτιν και η υγεία του

Πρόσθεσε ότι ο Πούτιν είναι εμμονικός για το ενδεχόμενο να μολυνθεί από το Covid-19 τρία χρόνια μετά την πανδημία και αναγκάζει κάθε υπάλληλο να περάσει από καραντίνα για δύο εβδομάδες πριν βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο μαζί του.

«Ζει σε ένα κουκούλι πληροφοριών τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε ο Καρακούλοφ στο Dossier Center.

«Φοβάται παθολογικά για τη ζωή του.

»Έχει αποκλείσει τον εαυτό του από τον κόσμο με όλα τα είδη των φραγμών: την καραντίνα, το κενό πληροφοριών.

»Η αντίληψή του για την πραγματικότητα έχει διαστρεβλωθεί».

Παρόλα αυτά, ο Καρακούλοφ διέψευσε τις εικασίες ότι ο 70χρονος ηγέτης πάσχει από κάποια αδιευκρίνιστη ασθένεια:

«Είναι σε καλύτερη υγεία από πολλούς άλλους ανθρώπους της ηλικίας του».

Οι μυστικές βίλες του Πούτιν

Ο Καρακούλοφ δήλωσε ότι η οικογένεια του Πούτιν, την οποία ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει ποτέ προσδιορίσει δημοσίως, ήταν ένα «κοινό μυστικό» που συζητείτο μεταξύ των συναδέλφων αξιωματικών της FSO.

Θυμήθηκε ότι συνάδελφοι του ανέφεραν ότι ο Πούτιν έμενε στις κατοικίες του με τις φημολογούμενες κόρες του ή τις συντρόφους του.

Ο Καρακούλοφ δήλωσε ότι είχε επιβεβαιώσει με έναν συνάδελφό του την ύπαρξη του πολυτελούς παλατιού του Πούτιν στη Μαύρη Θάλασσα, όπως περιγράφηκε λεπτομερώς από την ομάδα του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Καρακούλοφ επιβεβαίωσε επίσης τις αναφορές ότι ο Πούτιν έχει πανομοιότυπα γραφεία σε διάφορες κατοικίες.

Είπε, ως ανέκδοτο, ότι είδε τον Πούτιν στο γραφείο του στο Σότσι, ενώ ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ έλεγε ότι πραγματοποιούσε συνάντηση στην κατοικία του έξω από τη Μόσχα, εκατοντάδες χιλιόμετρα βόρεια.

Ο αξιωματικός, η γυναίκα και η κόρη του εγκατέλειψαν την Τουρκία

Το Κέντρο του Χοντορκόφσκι ανέφερε ότι είχε καταγράψει τη συνέντευξη με τον Καρακούλοφ κάποια στιγμή στα τέλη του 2022 και τη δημοσίευσε αρχές Απριλίου αφού βεβαιώθηκε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του είχαν εγκαταλείψει την Τουρκία και βρίσκονταν σε ασφαλή τοποθεσία.

Ο Καρακούλοφ δήλωσε ότι οι επιφυλάξεις του απέναντι στον ηγέτης της Ρωσίας άρχισαν για πρώτη φορά με την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Αυτές οι επιφυλάξεις του έφτασαν στο αποκορύφωμα τους, όπως είπε, την ημέρα που τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, και στη συνέχεια αφού ο Πούτιν κήρυξε κινητοποίηση εφέδρων στις 21 Σεπτεμβρίου και τον οδήγησαν στην απόφαση να «αποσκιρτήσει».

Όπως, αναφέρει το Κέντρο, πέραν των ερευνών του για να επιβεβαιώσει την ιστορία του και την ταυτότητα του αξιωματικού, διαπιστώθηκε ότι έχουν κινηθεί ποινικές διαδικασίες εναντίον του.

Σχετικά άρθρα