Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολεμικό Ανακοινωθέν Κομπάνι: Νέες βαριές απώλειες για το Ισλαμικό Κράτος

Πολεμικό Ανακοινωθέν Κομπάνι: Νέες βαριές απώλειες για το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Σύμφωνα με το πολεμικό ανακοινωθέν της διοίκησης του YPG στην πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος Κομπάνι, οι επιθέσεις των τζιχαντιστών συνεχίστηκαν αμείωτες και τη 41η ημέρα της πολιορκίας.

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε όλα τα μέτωπα της πόλης με νέες ενισχύσεις που έλαβε από νεοσύλλεκτους τζιχαντιστές.

Σε μάχη στο ανατολικό μέτωπο της πόλης, 11 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στη συνοικία Κάνια Κούρντα, στην Οδό Δημαρχείου και στην Πλατεία Αζάντι. Εκεί και ένα όχημα των τζιχαντιστών με βαρύ οπλισμό καταστράφηκε από τους Κούρδους υπερασπιστές της πόλης.

Στο νότιο μέτωπο της πόλης το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε βαριά επίθεση. Ωστόσο, 14 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και τα πυρομαχικά τους περιήλθαν στην κατοχή των πολιορκημένων.

Αντάρτες του YPG εξαπέλυσαν αντεπίθεση στα νότια της Κομπάνι, μεταξύ των χωριών Μεναζέ και Γκουλμέτ, στοχεύοντας ένα όχημα των τζιχαντιστών. Δύο συμμορίτες σκοτώθηκαν σε αυτή την αντεπίθεση.

7 συμμορίτες τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και δύο οχήματά τους καταστράφηκαν σε άλλη αντεπίθεση των πολιορκημένων μεταξύ των χωριών Πίντερ και Σοσάνε.

Από την πλευρά τους οι Κούρδοι αντάρτες του YPG έχασαν 4 συντρόφους τους στις μάχες των τελευταίων 24 ωρών.

Δείτε και βίντεο από τις μάχες, τραβηγμένο από την πλευρά των τζιχαντιστών:

Σχετικά άρθρα