Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει στην Τρίπολη του Λιβάνου – Άγριες μάχες

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει στην Τρίπολη του Λιβάνου – Άγριες μάχες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές, Τρίπολη,

Και την Κυριακή συνεχίστηκαν στην Τρίπολη του Λιβάνου οι μάχες μεταξύ του λιβανέζικου στρατού και τζιχαντιστών (Ισλαμικό ΚράτοςΑλ Νούσρα) με τους νεκρούς να έχουν φτάσει στους 27.

Ο στρατός του Λιβάνου είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την επίθεση μέχρι να συνθλίψει τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με τη Daily Star του Λιβάνου που επικαλείται στρατιωτικές πηγές.

“Ο στρατός έχει τρία “δεν”. Δεν θα κάνει εκεχειρία, Δεν θα αφήσει ασφαλή διάδρομο διαφυγής, Δεν θα επιτρέψει ζώνες ασφαλείας”, γράφει η Daily Star, εννοώντας ότι αυτή τη φορά δεν θα επιτραπεί στους τζιχαντιστές να διαφύγουν ή να μείνουν σε κάποια “ασφαλή” περιοχή υπό τον έλεγχό τους.

Το ηθικό των Λιβανέζων στρατιωτών είναι υψηλό και είναι αποφασισμένοι να νικήσουν.

Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν όταν οι τζιχαντιστές έστησαν ενέδρα σε δύο στρατιωτικά οχήματα στην Τζισρ Αλ Μχάμρα, ενώ ο στρατός μέσα στην Τρίπολη συνέχισε να εξαρθρώνει εστίες των τζιχαντιστών.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχε και ελικόπτερο του στρατού του Λιβάνου που έβαλε εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών.

Πεζικό του Λιβάνου μπήκαν πολεμώντας στη συνοικία Μπαμπ Αλ Ταμπανέχ, στην οποία είχαν ταμπουρωθεί τζιχαντιστές. Η μάχη φούντωσε με πολλές χειροβομβίδες να πέφτουν και από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να πάθουν ζημιές πολλές κατοικίες.

Αποτέλεσμα των οδομαχιών σε κατοικημένη περιοχή ήταν να τραυματιστούν και δώδεκα πολίτες όταν βλήμα από όλμο έσκασε κοντά στο τζαμί Χάρμπα. Τα ασθενοφόρα δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν για να περισυλλέξουν τους άμαχους τραυματίες εξαιτίας της σφοδρής μάχης που μαινόταν με τα αυτόματα και τα οπλοπολυβόλα να κροταλίζουν και να σκορπάνε θανατηφόρα φωτιά.

Σε κάποια ανάπαυλα της άγριας μάχης, δημιουργήθηκε ένας ανθρωπιστικός διάδρομος από τον Ερυθρό Σταυρό για να μπορέσουν να διαφύγουν από τη συνοικία Μπαμπ Αλ Ταμπανέχ της Τρίπολης γυναίκες και παιδιά.

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι πολλές οικογένειες εγκαταλείπουν την Τρίπολη από το Σάββατο και μεταβαίνουν στη γειτονική επαρχία της Ντινιέχ, ειδικά όσοι κατάγονται από εκεί και έχουν τα πατρικά τους σπίτια που μπορούν να τους φιλοξενήσουν.

Σχετικά άρθρα