Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνομιλία Πούτιν και Μπιν Σαλμάν για τη μείωση παραγωγής πετρελαίου – Στενές σχέσεις

Συνομιλία Πούτιν και Μπιν Σαλμάν για τη μείωση παραγωγής πετρελαίου – Στενές σχέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ενέργεια, ΟΠΕΚ+ | OPEC+ | Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, Πετρέλαιο, Πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, Ρωσία, Σαουδική Αραβία,

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την επίτευξη σταθερότητας στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο αναφορικά με την τηλεφωνική συνομιλία.

Ο Πούτιν και ο πρίγκιπας διάδοχος έχουν δημιουργήσει στενές επιχειρηματικές σχέσεις.

«Η συνομιλία εξελίχθηκε σε φιλικό κλίμα, ήταν εποικοδομητική και κατατοπιστική.

»Έχοντας αυτό υπ’ όψιν, συμφωνήθηκε να αναπτυχθούν επαφές σε συγκεκριμένους τομείς συνεργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) και ο βασικός του εταίρος, η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, δημιούργησαν το 2016 μια συμμαχία γνωστή ως ΟΠΕΚ+ με άλλους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου με επικεφαλής τη Ρωσία, για να αλληλεπιδράσουν στενά στην αγορά πετρελαίου.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 1,16 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση.

Σχετικά άρθρα