Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο με τις ποσότητες κοκαΐνης στο πλοίο του Π. Λασκαρίδη

Βίντεο με τις ποσότητες κοκαΐνης στο πλοίο του Π. Λασκαρίδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενετία, Βίντεο, Βραζιλία, Εμπόριο Ναρκωτικών, Εφοπλιστές, Ιταλία, Κοκαΐνη, Ναρκωτικά, Ναυτιλία, Παναγιώτης Λασκαρίδης,

Φορτίο κοκαΐνης 850 κιλών και αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ κατέσχεσαν οι Ιταλικές Αρχές από το πλοίο Atlas το οποίο ανήκει στην εταιρεία Laskaridis Shipping, που διοικεί ο Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου, μέσα από το Γιβραλτάρ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της σελίδας tradewindsnews.com, από τους ελέγχους εντοπίστηκαν πακέτα ναρκωτικών τυλιγμένα με μαύρες πλαστικές ταινίες.

Η υπηρεσία Guardia di Finanza δήλωσε ότι βρέθηκαν συνολικά 570 τέτοια πακέτα.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο θαλάσσιο μπαούλο του πλοίου (vessel sea chest) το οποίο βρισκόταν περίπου 11 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πρόκειται για σημείο του πλοίου το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο από δύτες καθώς δεν μπορεί να πάει κανείς εκεί μέσα από το πλοίο.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν από τις ιταλικές Αρχές δείχνουν τελωνειακά σκάφη να περιβάλλουν το πλοίο ελληνικών συμφερόντων το οποίο κατασκευάστηκε το 2012 και έπλεε με σημαία Λιβερίας.

Στη συνέχεια εστάλησαν στο πλοίο δύτες για να το επιθεωρήσουν και να βρουν τελικά την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών.

Στο δημοσίευμα που συνοδεύεται και από βίντεο, τονίζεται ότι τα πλοία που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια γίνονται συχνά στόχος λαθρεμπορίου ναρκωτικών, όμως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από συμμορίες και χωρίς να το γνωρίζουν οι ναυτικοί και οι πλοιοκτήτες.

Η Laskaridis Shipping με ανακοίνωση της ξεκαθάρισε ότι «Ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο» στην κοκαΐνη.

Σχετικά άρθρα