Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τυνησιακές Αρχές συνέλαβαν τον σύμμαχο του Ερντογάν ισλαμιστή Γανούτσι

Οι τυνησιακές Αρχές συνέλαβαν τον σύμμαχο του Ερντογάν ισλαμιστή Γανούτσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Ισλαμιστές, Ρασίντ Γανούτσι, Τζιχαντιστές, Τυνησία,

Οι μονάδες ασφαλείας της Τυνησίας συνέλαβαν τη Δευτέρα τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα και πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου, Ρασίντ Γανούτσι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν και έκαναν έρευνα στο σπίτι του Γανούτσι και τον μετέφεραν σε «άγνωστο προορισμό», ανέφερε το κόμμα του σε ανακοίνωσή του.

Ο Γανούτσι είχε δηλώσει στο παρελθόν σε μια συνάντηση ότι «η Τυνησία χωρίς Ενάχντα, χωρίς πολιτικό Ισλάμ, χωρίς αριστερά ή οποιοδήποτε άλλο συστατικό, είναι ένα σχέδιο για εμφύλιο πόλεμο».

Μετά τη σύλληψη του Γανούτσι, η Αστυνομία εισέβαλε και εκκένωσε τα κεντρικά γραφεία του κόμματος Ενάχντα, όπου στελέχη του κόμματος είπαν ότι η Αστυνομία επέδειξε δικαστικό ένταλμα για έρευνα που «θα διαρκέσει μέρες».

Ο Ριάντ Χαΐμπι, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος, δήλωσε στο Reuters ότι, «είναι μια προσπάθεια να χτυπηθεί το Ενάχντα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Ο Γανούτσι, ο οποίος επέστρεψε στην Τυνησία κατά τη διάρκεια της επανάστασης το 2011 μετά την εξορία στη δεκαετία του 1990, είναι ένα από τα πιο εξέχοντα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Το 2022, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ανακρίθηκε επανειλημμένα στο δικαστήριο με κατηγορίες για τρομοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της «στρατολόγησης Τζιχαντιστών» και της παροχής βοήθειας για να ταξιδέψουν από την Τυνησία στη Συρία και το Ιράκ.

Ερευνήθηκε επίσης για υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κατηγορίες που αρνήθηκε το κόμμα του.

Το Ενάχντα είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Τυνησία.

Το Κίνημα Ενάχντα, επίσης γνωστό ως Κόμμα της Αναγέννησης ή απλά γνωστό ως Ενάχντα, είναι πολιτικό κόμμα στην Τυνησία.

Ιδρύθηκε ως Κίνημα Ισλαμικής Τάσης το 1981. To Ενάχντα εμπνεύστηκε από την aιγυπτιακή Μουσουλμανική Αδελφότητα και μέσω αυτής, από την προωθούμενη ιδεολογία για την «Ισλαμική Κυβέρνηση».

Σχετικά άρθρα