Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ινδία ξεπέρασε σε πληθυσμό την Κίνα

Η Ινδία ξεπέρασε σε πληθυσμό την Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ινδία ή Μπάρατ, Κίνα, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Η Ινδία έγινε η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο ξεπερνώντας την Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία που ΟΗΕ που δόθηκαν την Τετάρτη 19/4 στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο πληθυσμός της Ινδίας ξεπέρασε το 1,428 δισ., έναντι 1,425 δισ. της Κίνας, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ για τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Τρίτες στη σχετική κατάταξη έρχονται οι Ηνωμένες Πολιτείες με πληθυσμό 340 εκατ.

Ειδικοί σε δημογραφικά ζητήματα είχαν προβλέψει, χρησιμοποιώντας προηγούμενα δεδομένα του ΟΗΕ, πως η Ινδία θα ξεπερνούσε σε πληθυσμό την Κίνα αυτόν τον μήνα.

Μολονότι η Ινδία και η Κίνα θα έχουν περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, που θα φθάσει κατ’ εκτίμηση τα 8,045 δισεκατομμύρια εντός του 2023, η αύξηση του πληθυσμού και στις δύο αυτές χώρες της Ασίας επιβραδύνεται, με ταχύτερο ρυθμό στην Κίνα απ’ ό,τι στην Ινδία.

Πέρυσι ο πληθυσμός της Κίνας μειώθηκε για πρώτη φορά σε έξι δεκαετίες, μια ιστορική στροφή που αναμένεται να σηματοδοτήσει την αρχή μιας μακράς περιόδου μείωσης του αριθμού των πολιτών της, με βαθιές συνέπειες για την οικονομία της και τον κόσμο.

Η ετήσια αύξηση του πληθυσμού της Ινδίας κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 1,2% από το 2011, σε σύγκριση με 1,7% που ήταν τα 10 προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Σχετικά άρθρα