Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σουδάν: Ο στρατηγός Ντάγλο (RSF) πείσθηκε από τον Μπλίνκεν για 24ωρη εκεχειρία

Σουδάν: Ο στρατηγός Ντάγλο (RSF) πείσθηκε από τον Μπλίνκεν για 24ωρη εκεχειρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, Σουδάν, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Ο επικεφαλής των παραστρατιωτικών RSF του Σουδάν, στρατηγός Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, ή Χεμέντι, δήλωσε ότι η παραστρατιωτική δύναμη συμφώνησε σε μια ημερήσια ανακωχή για να επιτρέψει την ασφαλή διέλευση αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των τραυματιών.

Ο Χεμέντι ανέφερε σε tweet ότι η απόφαση λήφθηκε μετά από συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, «και την επικοινωνία με άλλα φιλικά έθνη».

Αμφισβήτησε την πρόθεση του στρατού του Σουδάν να τιμήσει την κατάπαυση του πυρός, χαρακτηρίζοντας τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς πόλεων «κατάφωρη παραβίαση των θεμελίων και των αρχών του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου».

Η δύναμη θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τον Μπλίνκεν, πρόσθεσε ο στρατηγός των RSF.

Ο στρατός του Σουδάν αρνείται ότι γνωρίζει για κατάπαυση πυρός

Ο σουδανικός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν γνωρίζει κανέναν συντονισμό με μεσολαβητές ή τη διεθνή κοινότητα σχετικά με μια 24ωρη εκεχειρία.

Ο στρατηγός Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκάλο, ηγέτης των RSF, είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα την έγκριση μιας 24ωρης ανακωχής για να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των αμάχων και η απομάκρυνση των τραυματιών.

Ο στρατός είπε ότι η RSF σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει αυτή τη φορά για να καλύψει μια «συντριπτική ήττα».

Σχετικά άρθρα