Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περισσότεροι από ένας στους τρεις υπαλλήλους της Ολλανδικής Βουλής έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά ή εκφοβισθεί

Περισσότεροι από ένας στους τρεις υπαλλήλους της Ολλανδικής Βουλής έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά ή εκφοβισθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ολλανδία, Σεξουαλική Παρενόχληση,

Περισσότεροι από ένας στους τρεις δημοσίους υπαλλήλους στο κοινοβούλιο της Ολλανδίας που ερωτήθηκαν έχουν βιώσει παραβατική συμπεριφορά όπως εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση, αποκαλύπτει έκθεση του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης.

Οι ερευνητές εξέτασαν 654 δημόσιους υπαλλήλους, κοινοβουλευτικούς υπαλλήλους και βουλευτές και διαπίστωσαν ότι περισσότερο από το ένα τρίτο εξ αυτών έχουν βιώσει κάποια μορφή παραβίασης από συναδέλφους.

«Ορισμένοι αξιωματούχοι σε πιο ισχυρές θέσεις παίρνουν αλλά και τους δίνεται περισσότερος χώρος για να ωθήσουν τα όρια του αποδεκτού και, μερικές φορές, να πάνε πολύ πέρα από αυτά», ανέφερε η έκθεση, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Από έρευνα για την κοινωνική ασφάλεια στο νομοθετικό σώμα αποκαλύφθηκαν οι παραβατικές συμπεριφορές στη Βουλή της Ολλανδίας

Το πανεπιστήμιο, στο οποίο ανατέθηκε η διερεύνηση της κοινωνικής ασφάλειας στο νομοθετικό σώμα από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ολλανδίας, είπε επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν αυτές οι εκθέσεις ήταν μερικές φορές ανεπαρκής.

Η έκθεση ανέφερε περιστατικά απαξιωτικών παρατηρήσεων, διακρίσεων, σαμποτάζ, μη αποδεκτής πίεσης και σεξουαλικής παρενόχλησης ως παραδείγματα παραβατικής συμπεριφοράς.

Το Bloomberg, που μεταδίδει την έκθεση, αναφέρει πως ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής του ολλανδικού κοινοβουλίου δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης.

Η ολλανδική κυβέρνηση διόρισε πέρυσι έναν επίτροπο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας μετά από μια σειρά σκανδάλων που αφορούσαν άνδρες υψηλού προφίλ.

Σχετικά άρθρα