Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι στρατηγοί «στήνουν» το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία όταν ο Πούτιν κάνει χημειοθεραπείες

Οι Ρώσοι στρατηγοί «στήνουν» το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία όταν ο Πούτιν κάνει χημειοθεραπείες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Pentagon Leaks, Βαλέρι Βασίλεβιτς Γκερασίμοφ, Βλάντιμιρ Πούτιν, Καρκίνος, Νικολάι Πατρούσεφ, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι φήμες ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν πάσχει από καρκίνο έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Τελευταία σχετική πληροφορία φωτιά περιέχεται στα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν πρόσφατα και αποκαλύπτουν ότι οι στρατηγοί του Ρώσου προέδρου «στήνουν» το τέλος του πολέμου, όταν εκείνος κάνει χημειοθεραπείες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πίσω από το σχέδιο λήξης της ρωσικής εισβολής στα ουκρανικά εδάφη κρύβονται ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, και ο σκληροπυρηνικός διοικητής των Ρώσων στην Ουκρανία, Βαλερί Γκεράσιμοφ.

Τα παραπάνω, παρότι ανεπιβεβαίωτα, περιλαμβάνονται στα έγγραφα που μοιράστηκαν διαδικτυακά μαζί με τις άλλες 53 σελίδες της ντροπιαστικής αμερικανικής διαρροής, που κάποιοι χαρακτηρίζουν τη σοβαρότερη διαρροή μυστικών πληροφοριών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το επίμαχο έγγραφο

Για του λόγου το ασφαλές, το έγγραφο που φέρει πάνω του με πηχυαία γράμματα τον τίτλο «Top Secret» με αφετηρία τα υψηλά κλιμάκια του ουκρανικού στρατού και αποδέκτες μόνο τις ΗΠΑ και την υπόλοιπη συμμαχία των 5 (Αυστραλία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο) γράφει, σύμφωνα με τη Daily Mail, τα εξής:

«[Διαβιβάστηκε] Στις 17 Φεβρουαρίου ήρθε πληροφορία για μια υποτιθέμενη ρωσική συνωμοσία για “στήσιμο” του τέλους της επονομαζόμενης “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”, πιθανότατα σε μια προσπάθεια σαμποτάζ του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

»Σύμφωνα με αυτόν που έλαβε την πληροφορία από μια αδιευκρίνιστη ρωσική πηγή με πρόσβαση στους αξιωματούχους του Κρεμλίνου, η Ρωσία σκοπεύει να μεταφέρει δυνάμεις από το Τάγκαρονγκ της Ρωσίας στη Μαριούπολη της Ουκρανίας και να επικεντρωθεί στο νότιο μέτωπο.

»Κατά την πηγή, το πλάνο για την “επίθεση” (καμιά επιπλέον πληροφορία) υπάρχει η υποψία ότι μηχανεύτηκαν ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, και ο σκληροπυρηνικός διοικητής των Ρώσων στην Ουκρανία, Βαλερί Γκεράσιμοφ.

Ο «προδότης» Γκεράσιμοφ

»Σύμφωνα με την πηγή, ο Γκεράσιμοφ ήταν αντίθετος στην επίθεση.

»Ενημέρωσε τον Πούτιν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι ανώτερες των ρωσικών και τόνισε ότι η Ρωσία θα υποστεί βαριές απώλειες στην περίπτωση που προχωρήσει στην διεξαγωγή της.

»Στις 22 Φεβρουαρίου υπονοήθηκε ότι ο Γκεράσιμοφ θα συνέχιζε τις προσπάθειες του να σαμποτάρει την επιχείρηση, με τη σημείωση ότι υπόσχεται να “στήσει” το τέλος της μέχρι τις 5 Μαρτίου, όταν ο Πούτιν θα ξεκινούσε ένα νέο κύκλο χημειοθεραπειών, και θα μπορούσε να κατευθύνει την πολεμική προσπάθεια».

Παρότι τα παραπάνω δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που να τα επιβεβαιώνει, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, είναι προφανές ότι κάποιος στον ουκρανικό στρατό «ψάρεψε» τη φήμη και την θεώρησε αρκετά σοβαρή για να τη μεταβιβάσει στο Πεντάγωνο.

Αλήθεια ή ψέματα, τα σενάρια για την κακή υγεία του Πούτιν το τελευταίο χρονικό διάστημα οργιάζουν.

Καρκίνος ή Πάρκινσον;

Ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι ο Ρώσος πρόεδρος, δεινός αθλητής του τζούντο, κυνηγός, παίκτης του χόκεϊ και αναβάτης, έχει πολύ καιρό να διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης φωτογραφίες του να κάνει κάτι από τα παραπάνω.

Αντίθετα η απόφαση του να ακυρώσει πολλές δημόσιες εμφανίσεις του λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών, που τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά και η παρουσία γνωστών ογκολόγων και άλλων ιατρών στην ομάδα που τον συνοδεύει στα ταξίδια του έχουν ενισχύσει τις φήμες που τον θέλουν, είτε να πάσχει στην αρχή από καρκίνο του θυροειδούς, είτε από καρκίνο του αίματος, όπως γράφτηκε τελευταία.

Το ασταθές επίσης περπάτημα του σε αρκετές περιπτώσεις, το φουσκωμένο πρόσωπο του με το πλαδαρό δέρμα έκαναν πολλούς να μιλήσουν και για νόσο του Πάρκινσον, αν και ο καρκίνος φαίνεται, για διάφορους αδιευκρίνιστους λόγους, η πιθανότερη επιλογή.

Η δε απομόνωση του σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και η προφανής προσπάθεια του να μην κολλήσει κορωνοϊό, όπως απέδειξαν και εκείνα τα τεράστια τραπέζια στα οποία δεχόταν τους ξένους ηγέτες, πριν διατάξει φυσικά την ρωσική εισβολή στα ουκρανικά εδάφη, δείχνουν ότι πράγματι κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Το δίχως άλλο και οι φήμες για την ψυχική του υγεία είναι πολλές, με κάποιους να λένε ότι φταίνε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις ορμόνες του για τον πόλεμο και άλλοι να τον χαρακτηρίζουν τρελό με χαρτί γιατρού.

Η Νοστράδαμος των Βαλκανίων

Οι περισσότεροι πάντως εκτιμούν ότι παρότι η φυσική του κατάσταση στα 70 του χρόνια δεν έχει καμιά σχέση με αυτή που εντυπωσίαζε μερικά χρόνια πίσω, το μυαλό του παραμένει ξυράφι και προσηλωμένο στην αποκατάσταση του παρελθοντικού μεγαλείου της Ρωσίας.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι αν τελικά ο Πούτιν «βγει» με οποιοδήποτε τρόπο από το κάδρο του πολέμου, θα διαψευστεί η Βουλγάρα μάντισσα Μπάμπα Βάνγκα ή αλλιώς η Νοστράδαμος των Βαλκανίων, που εκτός από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και το Brexit, είχε προβλέψει ότι «όλα θα λιώσουν, σαν πάγος, μόνο ένας θα μείνει ανέγγιχτος -η δόξα του Βλαντίμιρ, η δόξα της Ρωσίας».

«Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τη Ρωσία. Θα τα ξεπεράσει όλα στον δρόμο της και όχι μόνο θα αντέξει, αλλά θα γίνει και άρχοντας του κόσμου», αφού η Ευρώπη γίνει «έρημος τόπος» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της.

Να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι έχουν μακρά παράδοση προπαγάνδας μέσω «προφητειών», όπως για παράδειγμα τα παραμύθια περί «ξανθού γένους» και να μη λησμονούμε ότι οι Βούλγαροι είναι σλαβικά «ξαδέλφια» των Ρώσων.

Σχετικά άρθρα