Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ρωσικός Στρατός αποφάσισε να «θάψει» τους μισθοφόρους της «Βάγκνερ» στη Μπαχμούτ

Ο Ρωσικός Στρατός αποφάσισε να «θάψει» τους μισθοφόρους της «Βάγκνερ» στη Μπαχμούτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιεβγκένι Πριγκόζιν, Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ, Μισθοφόροι, Ουκρανία, Ρωσία,

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας «εκμεταλλεύεται» την πολιορκία της πόλης Μπαχμούτ για να εξαλείψει την «Ομάδα Βάγκνερ»;

Παρόλο που η Ουκρανία αγωνίζεται να κρατήσει και τα τελευταία κομμάτια της ανατολικής πόλης, στρατιωτικοί ειδικοί λένε ότι ο επίσημος ρωσικός στρατός ίσως αποφάσισε να απαλλαγεί από τους μισθοφόρους της «Βάγκνερ» και να τους θάψει όλους στην πόλη Μπαχμούτ.

Η διαβόητη μισθοφορική δύναμη «Βάγκνερ», της οποίας οι μαχητές κατηγορούνται για μερικά από τα πιο φρικτά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, έχει εμπλακεί τους τελευταίους δύο μήνες σε μερικές από τις πιο σκληρές μάχες στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη Μπαχμούτ.

Αλλά η εταιρεία μισθοφόρων, η οποία καυχιέται σε σχεδόν καθημερινή βάση ότι πρόκειται να κατακτήσει την ανατολική ουκρανική πόλη, αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τον κίνδυνο να αφανιστεί και να διαλυθεί εξαιτίας των ελιγμών του Κρεμλίνου, υποστηρίζουν αρκετοί στρατιωτικοί ειδικοί.

Οι μαχητές της «Βάγκνερ», πολλοί από τους οποίους στρατολογήθηκαν από ρωσικές φυλακές, αντιμετωπίζουν κολοσσιαίες απώλειες στη Μπαχμούτ και έχουν ολοένα και μεγαλύτερη έλλειψη σε πυρομαχικά και προμήθειες.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν τώρα ότι ο επίσημος ρωσικός στρατός μπορεί σκόπιμα να υποτροφοδοτεί τους μισθοφόρους, ελπίζοντας ότι θα εξαφανιστούν.

Ο επικεφαλής της «Βάγκνερ», Γιεβγκένι Πριγκόζιν, κάποτε στενός φίλος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, παραπονείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι μαχητές του πεθαίνουν μαζικά, έχοντας ελλείψεις σε πυρομαχικά.

Ο Αλεξάντερ Κοβαλένκο, πολιτικός-στρατιωτικός αρθρογράφος για την ομάδα Information Resistance, πιστεύει ότι τα παράπονα του Πριγκόζιν μπορεί να στέκουν:

«Σήμερα, τα ρωσικά στρατεύματα κατοχής χρησιμοποιούν τα PMC Wagner στην περιοχή του προγεφυρώματος Μπαχμούτ αποκλειστικά ως ανθρώπινη ασπίδα», είπε στα τέλη του περασμένου μήνα.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου που εδρεύει στην Ουάσιγκτον κατέληξε σε παρόμοιο συμπέρασμα, υποδηλώνοντας τον Μάρτιο ότι ο ρωσικός στρατός «έχει προτεραιότητα στην εξάλειψη της “Βάγκνερ” στα πεδία των μαχών στο Μπαχμούτ».

Σχετικά άρθρα