Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Συνελήφθη ζευγάρι μπλόγκερ για «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα»

Ρωσία: Συνελήφθη ζευγάρι μπλόγκερ για «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Λογοκρισία, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Ομοφυλόφιλοι, Ρωσία,

Ένα ζευγάρι δημοφιλών ομοφυλόφιλων μπλόγκερ με έδρα τη Ρωσία συνελήφθησαν, στη Ρωσία, με την κατηγορία ότι παραβίασαν τη νομοθεσία της χώρας που απαγορεύει την «προπαγάνδα» των ομοφυλοφίλων, δήλωσε ο δικηγόρος τους την Τετάρτη.

Ο Χαογιάν Σούι, ένας Κινέζος πολίτης, και ο Τζέλα Γκογκισβίλι, γεωργιανός στην καταγωγή υπήκοος Ρωσίας, καταγράφουν τη ζωή τους, ανοιχτά ως γκέι μη σλαβικό ζευγάρι που ζει στη Ρωσία, στα δημοφιλή κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των TikTok, YouTube και Telegram.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για παραβίαση ρωσικού νόμου που απαγορεύει την «προπαγάνδα» των ομοφυλοφιλικών σχέσεων με βίντεο στο κανάλι τους στο YouTube.

Τώρα αντιμετωπίζουν πρόστιμο έως και 50.000 ρούβλια (628 δολάρια) ή σύλληψη.

Ο Σούι αντιμετωπίζει επίσης απέλαση από τη Ρωσία, δήλωσε ο δικηγόρος του ζευγαριού, Αντέλ Χαϊνταρσίν, στο ειδησεογραφικό κανάλι Telegram SOTA.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον Σουί την Τετάρτη σε εστιατόριο Burger King στο Καζάν, αφού δεν παρουσίασε το διαβατήριό του και τα έγγραφα παραμονής του κατά τη διάρκεια ελέγχου εγγράφων.

Ο Σουί ζήτησε από τον σύντροφό του να φέρει τα έγγραφά του στο εστιατόριο, αλλά και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν μόλις έφτασε ο Γκογκισβίλι.

Το ζευγάρι, που γνωρίστηκε στη Μόσχα και ζει στη δημοκρατία της πρωτεύουσας του Ταταρστάν, Καζάν από το 2021, έγινε στόχος του αντι-LGBT ακτιβιστή Τιμούρ Μπουλάτοφ με έδρα την Αγία Πετρούπολη τον Μάρτιο και έκτοτε αντιμετώπισε απειλές θανάτου και παρενόχληση.

Ένας από τους καθηγητές του Σουί στο Πανεπιστήμιο του Καζάν είχε επίσης απειλήσει να τον καταγγείλει στην Αστυνομία για παραβίαση του αντι-LGBT νόμου της Ρωσίας, σύμφωνα με μια συνέντευξη του ζευγαριού που δημοσιεύθηκε από το χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ Radio Free Europe/Radio Liberty τον περασμένο μήνα.

Η Ρωσία επέκτεινε τον αμφιλεγόμενο νόμο της κατά της λεγόμενης «gay προπαγάνδας» στα τέλη του περασμένου έτους για να απαγορεύσει σχεδόν κάθε δημόσια έκφραση και απεικονίσεις σχέσεων και τρόπων ζωής LGBT.

Σχετικά άρθρα