Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στο Ισραήλ: «Ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή»

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στο Ισραήλ: «Ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Η Τουρκία καταδίκασε την Τετάρτη (5/4) τις συγκρούσεις στο τέμενος Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει ότι το Ισραήλ «ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή».

«Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις.

»Η καταπάτηση του τεμένους Άλ Άκσα είναι η κόκκινη γραμμή μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια του ιφτάρ (το δείπνο μετά τη λήξη της νηστείας) με μια ομάδα συνταξιούχων. «Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι μόνοι τους», τόνισε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις συγκρούσεις.

«Η εξομάλυνση (των σχέσεων της Τουρκίας) με το Ισραήλ έχει ξεκινήσει αλλά η δέσμευσή μας δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της παλαιστινιακής υπόθεσης και των αρχών μας», συνέχισε, εκτιμώντας πως «οι επιθέσεις αυτές ξεπέρασαν το όριο».

Η ισραηλινή Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν περισσότεροι από 350 άνθρωποι σε αυτές τις βίαιες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι ταραχές αυτές, σε έναν από τους ιερότερους τόπους του Ισλάμ, σημειώνονται σε μια περίοδο που οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Ραμαζάνι και οι Εβραίοι το Πάσχα, σε τεταμένο κλίμα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων από τις αρχές του έτους.

Σχετικά άρθρα