Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστρία: H πλειοψηφία των πολιτών θέλει υψηλούς φόρους σε πλούσιους και εταιρείες

Αυστρία: H πλειοψηφία των πολιτών θέλει υψηλούς φόρους σε πλούσιους και εταιρείες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Φορολογία,

Επτά στους δέκα Αυστριακούς πιστεύουν ότι το εισόδημα και ο πλούτος είναι άδικα κατανεμημένα, ενώ τα δύο τρίτα του πληθυσμού τάσσονται υπέρ ενός φόρου πλούτου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποίησε η SORA, μετά από ανάθεση του Ινστιτούτου Momentum, και δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Τα τρία τέταρτα των πολιτών πιστεύουν ότι το πολιτικό σύστημα στην Αυστρία δεν λειτουργεί, ενώ μια αύξηση της φορολογίας των εταιρικών κερδών επιθυμεί το 55% των πολιτών.

Η έρευνα έχει ως στόχο να επιστήσει την προσοχή σε «ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της εποχής μας, το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών», δήλωσε ο καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ινστιτούτου Momentum, Leonhard Dobusch, κατά την παρουσίαση της μελέτης την Τρίτη, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Επτά στους δέκα Αυστριακούς πιστεύουν ότι το εισόδημα και ο πλούτος είναι άδικα κατανεμημένα.

Σύμφωνα με τον Dobusch, είναι εντυπωσιακό ότι η στάση αυτή επικρατεί σε όλες τις τάξεις.

Το 67% της «ανώτερης τάξης», δηλαδή το 10% με το υψηλότερο εισόδημα, θεωρεί άδικη την κατανομή του πλούτου, ενώ το 58% αυτού του «πλουσιότερου 10%» θεωρεί άδικη την κατανομή του εισοδήματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας, τέθηκαν ερωτήσεις επίσης για την αξιολόγηση συγκεκριμένων πολιτικών μέτρων.

Μια σαφής πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της μείωσης του φόρου στα τρόφιμα και υπέρ των φορολογικών μειώσεων για τους εργαζόμενους.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται όλο και πιο σκληρά και εξακολουθούν να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν.

Αυτό πρέπει να αλλάξει επειγόντως», δήλωσε ο διευθυντής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPÖ, Christian Deutsch, σε δήλωση Τύπου, μιλώντας υπέρ της υψηλότερης φορολόγησης του πλούτου.

Αντίθετα, η βιομηχανία θεωρεί τους νέους φόρους «αντιαναπτυξιακούς και αντιπαραγωγικούς».

«Η εισαγωγή ενός φόρου πλούτου θα έπληττε άμεσα την αυστριακή μεσαία τάξη. Ένας ξυλουργός με 50 υπαλλήλους θα επηρεαζόταν εξίσου με τους συνταξιούχους, για παράδειγμα, που έχουν εργαστεί σκληρά για να χτίσουν το δικό τους σπίτι», δήλωσε η Ομοσπονδία Αυστριακών Βιομηχανιών (IV).

ΠΗΓΗ: EurActiv.de

Σχετικά άρθρα