Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ταχρίρ αλ Σαμ (συριακή Αλ Κάιντα) εκτέλεσε ξένους τζιχαντιστές πρώην μέλη της

Η Ταχρίρ αλ Σαμ (συριακή Αλ Κάιντα) εκτέλεσε ξένους τζιχαντιστές πρώην μέλη της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Η τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα – συριακή Αλ Κάιντα) εκτέλεσε, την Κυριακή, οκτώ πρώην μέλη του σε μια διαβόητη φυλακή υπό τον έλεγχό της στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Η εκτέλεση χωρίς δίκη πραγματοποιήθηκε στη «Φυλακή 107», την οποία διαχειρίζεται η Γενική Ασφάλεια της Ταχρίρ αλ Σαμ, χωρίς να διευκρινιστούν οι λόγοι της σύλληψης και της εκτέλεσής τους.

Πηγή στη φυλακή είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι ο Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι, αρχηγός της Ταχρίρ αλ Σαμ, διέταξε ξαφνικά την εκτέλεση των οκτώ φυλακισμένων τζιχαντιστών χωρίς απόφαση από δικαστήριο.

Οι Άμπου Μουχάμαντ αλ Αζάρι (Αζέρος), Άμπου Αμπντουλά αλ Ρούσι (Ρώσος), Άμπου Λαΰθ αλ Αζάρι (Αζέρος), Σαΰφ αλ-Ντιν αλ-Φιλαστίνι (Φιλισταίος-Παλαιστίνιος), Άμπου Ζαΰντ αλ Μάσρι (Αιγύπτιος), με τρεις Σύρους νεαρούς από την ανατολική ύπαιθρο της Χάμα, εκτελέστηκαν. Οι συγγενείς των κρατουμένων ειδοποιήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα, πρόσθεσε.

Η πηγή σημείωσε ότι το εκτελεστικό απόσπασμα διεξήγαγε την εκτέλεση.

Οι σοροί των αλλοδαπών θα ταφούν, ενώ οι σοροί των Σύρων θα παραδοθούν στους συγγενείς τους 72 ώρες μετά από την εκτέλεση.

Οι συλληφθέντες βρίσκονταν στο Σώμα Γενικής Ασφάλειας των τζιχαντιστών από το 2017.

Οι ειδικές δυνάμεις της Ταχρίρ αλ Σαμ, γνωστές ως «Red Bands».

Σε άλλη αναφορά, μια στρατιωτική πηγή των «Red Bands» («Κόκκινα Περιμετώπια») της Ταχρίρ αλ Σαμ, μιας από τις πιο βάναυσες μονάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης, με εκπαίδευση κομάντο-καταδρομέων, είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι υπάρχουν μεταξύ 900 και 1.200 ξένοι τζιχαντιστές στις τάξεις της Ταχρίρ αλ Σαμ προερχόμενοι από την Τσετσενία, το Τατζικιστάν και το Ανατολικό Τουρκεστάν [Κίνα], εκτός από Μαροκινούς, Αλγερινούς, Λίβυους και αρκετούς από το Ιράκ και την Αίγυπτο.

Σχετικά άρθρα