Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» πιο κοντά στη συριακή ακτή

Το αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» πιο κοντά στη συριακή ακτή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush (CVN-77), Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Έκτος Αμερικανικός Στόλος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Συρία, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Σε ένα βήμα που έγινε για να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανή απειλή από το Ιράν, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε τη Δευτέρα την επανατοποθέτηση του αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush (CVN-77) στη Μεσόγειο σε πιο κοντινή θέση στη συριακή ακτή.

Η Σαμπρίνα Σινγκ, αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι, «Το αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους επανατοποθετήθηκε… είδαμε αυξημένες επιθέσεις από ομάδες που συνδέονται με τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης με στόχο μέλη των δυνάμεών μας σε όλη τη Συρία».

Στις 31 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντισυνταγματάρχης Φιλ Βεντούρα, αποκάλυψε ότι η δύναμη κρούσης του «Τζορτζ Μπους» θα παραμείνει στη Μεσόγειο Θάλασσα και θα υποστηρίξει τις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή σε περίπτωση σχεδίων και επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης.

Η Σινγκ πρόσθεσε ότι «προληπτικά» το αεροπλανοφόρο επανατοποθετήθηκε ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στις ακτές της Συρίας «σε απάντηση, φυσικά, σε αυτό που είδαμε ως αυξανόμενες επιθέσεις στα μέλη των δυνάμεών μας στην περιοχή».

Στις 23 Μαρτίου, μια ιρανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε μια βάση του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία, σκοτώνοντας έναν Αμερικανό μισθοφόρο και τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα άλλους στρατιώτες.

Στις 24 Μαρτίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενώ βρισκόταν σε επίσκεψη στον Καναδά, δεσμεύτηκε να «δράσει δυναμικά» για να προστατεύσει τα στρατεύματά του από επιθέσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ επιτέθηκε με «αεροπορικές επιδρομές ακριβείας» εναντίον εγκαταστάσεων στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιούνται από πολιτοφυλακές που συνδέονται με τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε στις 30 Μαρτίου ότι, 12 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν και οκτώ μαχητές της πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από το Ιράν σκοτώθηκαν σε συγκρούσερις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στη Συρία.

Απαντώντας σε ερώτηση ότι εάν έχουν πραγματοποιηθεί νέες επιθέσεις κατά των βάσεων των ΗΠΑ, σημείωσε:

«Γνωρίζω ότι δεν υπήρξαν ενημερώσεις — ή δεν έγιναν επιθέσεις στις δυνάμεις των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο και κανένα περαιτέρω πλήγμα από τις δυνάμεις των ΗΠΑ στις υποστηριζόμενες ομάδες από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης».

Σχετικά άρθρα