Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόναλντ Τραμπ: Του απαγγέλθηκαν 34 βαριές κατηγορίες – Δήλωσε «αθώος»

Ντόναλντ Τραμπ: Του απαγγέλθηκαν 34 βαριές κατηγορίες – Δήλωσε «αθώος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μανχάταν, Ντόναλντ Τραμπ, Στόρμι Ντάνιελς,

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι 34 κατηγορίες που βαρύνουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αποσφραγίστηκε το κατηγορητήριο από το δικαστήριο του Μανχάταν.

Οι 34 βαριές κατηγορίες αφορούν κακουργήματα, για τα οποία ο Τραμπ δήλωσε «αθώος».

Οι κατηγορίες αφορούν μεταξύ άλλων παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων σύμφωνα με το άρθρο 175 του Ποινικού Νόμου της Νέας Υόρκης.

Η παραποίηση επαγγελματικών αρχείων είναι κακούργημα στη Νέα Υόρκη όταν υπάρχει «πρόθεση εξαπάτησης» που περιλαμβάνει πρόθεση «διάπραξης άλλου εγκλήματος ή βοήθειας ή απόκρυψης» άλλου εγκλήματος.

Σε αυτή την περίπτωση, οι εισαγγελείς θα πρέπει να αποδείξουν ότι ο Τραμπ είναι ένοχος για τη διατήρηση ψευδών επιχειρηματικών αρχείων με σκοπό να κρύψει την πληρωμή των 130.000 δολαρίων τις ημέρες πριν από τις εκλογές του 2016 στην ηθοποιό ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς για να καλύψει μια υποτιθέμενη υπόθεση του 2006, όπως αναφέρει η Washington Post.

Το δικαστήριο δικαστήριο απήγγειλε τις κατηγορίες στον Τραμπ για κατηγορίες σε σχέση με την καταβολή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, με αντάλλαγμα την σιωπή της.

Το κατηγορητήριο κατά του Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ακόμη ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, συμμετείχε σε συνωμοσία για την υπονόμευση της ακεραιότητας των εκλογών του 2016.

«Από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2017, ο κατηγορούμενος ενορχήστρωσε με άλλους ένα σχέδιο για να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2016, εντοπίζοντας και αγοράζοντας αρνητικές πληροφορίες για τον ίδιο, ώστε να αποσιωπηθεί η δημοσίευσή τους και να ωφεληθούν οι εκλογικές προοπτικές του κατηγορουμένου», αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Επίσης κατηγορείται ότι δωροδόκησε και δεύτερη γυναίκα, την Κάρεν Μακ Ντούγκαλ, αλλά και έναν θυρωρό στην εταιρεία του ο οποίος είχε πληροφορίες για ακόμη ένα παιδί του Τραμπ που απέκτησε εκτός γάμου.

Εάν ο Τραμπ καταδικαστεί για το κακούργημα της απάτης, αντιμετωπίζει ποινή έως και τεσσάρων ετών για κάθε κατηγορία.

Ωστόσο, η κατηγορία δεν επιφέρει υποχρεωτική ποινή φυλάκισης.

Ακόμα κι αν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, ο Τραμπ δεν θα αντιμετωπίσει απαραίτητα ποινή φυλάκισης.

Ως δράστης για πρώτη φορά χωρίς ποινικό μητρώο, λένε οι νομικοί εμπειρογνώμονες, ο Τραμπ είναι απίθανο να καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Σχετικά άρθρα