Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι στρατηγοί θέλουν να αντικαταστήσουν τη Βάγκνερ με άλλους μισθοφόρους

Οι Ρώσοι στρατηγοί θέλουν να αντικαταστήσουν τη Βάγκνερ με άλλους μισθοφόρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ, Μισθοφόροι, Ουκρανία, Ρωσία,

Η Ρωσία επιδιώκει να υποστηρίξει και να αναπτύξει εναλλακτικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες (PMCPrivate Military Company), δηλαδή μισθοφόρους, για να αντικαταστήσει τελικά τον όμιλο Wagner στον σημαντικό μαχητικό του ρόλο στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το RBC-Ukraine, αυτό αναφέρεται σε έκθεση του υπουργείου Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως σημειώνεται, αυτό οφείλεται σε μια «δυνατή κόντρα» μεταξύ του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας και της οργάνωσης Βάγκνερ.

Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, η ρωσική στρατιωτική ηγεσία πιθανότατα θέλει να αντικαταστήσει τη Βάγκνερ, με μισθοφόρους στους οποίους θα έχει μεγαλύτερο έλεγχο.

Ωστόσο, καμία άλλη γνωστή ρωσική μισθοφορική παραστρατιωτική οργάνωση δεν πλησιάζει επί του παρόντος το μέγεθος ή τη μαχητική δύναμη της Βάγκνερ.

Ταυτόχρονα, η Ρωσία πιθανότατα θεωρεί τις ιδιωτικές παραστρατιωτικές εταιρείες στην Ουκρανία χρήσιμες, επειδή συνδέονται λιγότερο με το επίπεδο των μισθών και την αναποτελεσματικότητα που εμποδίζει τον τακτικό στρατό.

«Η ρωσική ηγεσία πιθανώς πιστεύει ότι οι μεγάλες απώλειες μεταξύ των ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών θα είναι πιο αποδεκτές από τη ρωσική κοινωνία από τις συνηθισμένες στρατιωτικές απώλειες», σημειώνει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Σχετικά άρθρα