Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνδυνος – Θάνατος! Ο Ερντογάν εγκαινιάζει στις 27 Απριλίου τον Πυρηνικό Σταθμό στο Ακούγιου

Κίνδυνος – Θάνατος! Ο Ερντογάν εγκαινιάζει στις 27 Απριλίου τον Πυρηνικό Σταθμό στο Ακούγιου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακούγιου Πυρηνικός Σταθμός (Τουρκία), Βλάντιμιρ Πούτιν, Ενέργεια, Μερσίνα, Πυρηνική Ενέργεια, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,

Πιθανή είναι η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία, με αφορμή τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου που έχουν προγραμματιστεί για τις 27 Απριλίου.

Αυτό αποκάλυψε την Τετάρτη (29/3) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Ο κ. Πούτιν ενδέχεται να έρθει στην Τουρκία για την τελετή των εγκαινίων.

»Ειδάλλως ενδέχεται να συμμετάσχει διαδικτυακά σε αυτήν», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στα τηλεοπτικά δίκτυα A Haber και ATV.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου αποτελεί επένδυση ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, αφού θα αναβαθμίσει το ενεργειακό δίκτυο της χώρας.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, ο πρώτος αντιδραστήρας στο Άκουγιου θα τεθεί σε λειτουργία φέτος και το έργο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το 2025.

Η ανέγερση του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία συμφωνήθηκε το 2010 με θυγατρική της ρωσικής κρατικής εταιρίας Rosatom.

Ο πυρηνικός σταθμός στην επαρχία της Μερσίνας, στα νότια παράλια της Τουρκίας, θα έχει τέσσερις αντιδραστήρες συνολικής ισχύος 4,8 GW.

Σχετικά άρθρα