Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Δανοί ανακάλυψαν άγνωστο αντικείμενο κοντά στον Nord Stream 2

Οι Δανοί ανακάλυψαν άγνωστο αντικείμενο κοντά στον Nord Stream 2
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αγωγός Nord Stream, Αγωγός Nord Stream-2, Βαλτική Θάλασσα, Δανία, Ενέργεια, Ουκρανία, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Η Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας ανέφερε ότι ανακάλυψε ένα άγνωστο αντικείμενο κοντά στον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream 2» και κάλεσε τον φορέα εκμετάλλευσης του έργου Nord Stream 2 AG να συμμετάσχει στην επιχείρηση αφαίρεσης του αντικειμένου.

Το αντικείμενο που βρέθηκε έχει κυλινδρικό σχήμα με ύψος περίπου 40 εκ. και διάμετρο 10 εκ. Δεν έχει αποκλειστεί να πρόκειται για σημαδούρα θαλάσσιου καπνού.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, «δεν αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια».

«Για να διευκρινιστεί η φύση του αντικειμένου, οι Αρχές της Δανίας αποφάσισαν να το βγάλουν από τη θάλασσα με τη βοήθεια του υπουργείου Άμυνας της Δανίας.

»Από την άποψη αυτή, η Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας κάλεσε τον ιδιοκτήτη του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 AG να συμμετάσχει στην επιχείρηση», διευκρίνισε η Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας, προσθέτοντας ότι περιμένει απάντηση από την εταιρεία.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 ανακαλύφθηκαν διαρροές αερίου στους αγωγούς φυσικού αερίου «Nord Stream-1» και «Nord Stream-2».

Όπως αναφέρθηκε, η Αστυνομία της Δανίας είπε ότι μια προκαταρκτική έρευνα για τη ζημιά σε δύο σκέλη του αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream» στο δανέζικο τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας δείχνει ότι οι διαρροές αερίου προκλήθηκαν από ισχυρές εκρήξεις.

Η σουηδική Αστυνομία βρήκε επίσης επιβεβαίωση για εκρήξεις σε αγωγούς φυσικού αερίου του συστήματος «Nord Stream».

Σύμφωνα με την «The Time», το όνομα ενός Ουκρανού ιδιώτη χορηγού, που φέρεται να χρηματοδότησε το σαμποτάζ στους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου «Nord Stream» και «Nord Stream-2» ήταν γνωστό στους δυτικούς κύκλους πληροφοριών εδώ και μήνες.

Ωστόσο, τονίζεται ότι το όνομα του ουκρανού ιδιώτη χορηγού του σαμποτάζ δεν συνδέεται με την κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι.

Σχετικά άρθρα