Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκαν τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν

Παραιτήθηκαν τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εγκεμέν Μπαγίς, Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, Μουαμέρ Γκιουλέρ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Την παραίτηση του ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, ο γιος του οποίου κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση Ερντογάν και συνταράσσει τη χώρα.

“Εγκαταλείπω τη θέση του υπουργού Οικονομίας ώστε να μπορέσει να πέσει άπλετο φως σε αυτή την βρώμικη επιχείρηση εναντίον της κυβέρνησής μας”, επεσήμανε ο Τσαγλαγιάν στη σύντομη ανακοίνωσή του. “Είναι προφανές ότι η επιχείρηση που διεξήχθη στις 17 Δεκεμβρίου είναι μια βρώμικη πλεκτάνη εναντίον του κόμματος και της κυβέρνησής μας”, πρόσθεσε.

Στο γιο του Τσαγλαγιάν, Σαλίχ Καάν, όπως και σε 23 ακόμη πρόσωπα, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και κατάχρηση δημόσιου χρήματος και πλέον βρίσκονται προφυλακισμένοι. Μεταξύ αυτών είναι και ο διοικητής της δημόσιας τράπεζας Halkbank, Σουλεϊμάν Ασλάν.

Όμως το παράδειγμα του Τσαγλαγιάν ακολούθησε λίγο αργότερα και ο υπουργός Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, που γνωστοποίησε την παραίτησή του, επίσης εξαιτίας της εμπλοκής του γιου του στο σκάνδαλο.

“Στις 17 Δεκεμβρίου είχα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου, σήμερα του υπέβαλα εγγράφως την απόφασή μου”, διευκρινίζει ο Γκιουλέρ σε ανακοίνωσή του.

Το μεσημέρι ανακοίνωσε για τον ίδιο λόγο την παραίτησή του και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, τόσο από το αξίωμα του υπουργού, όσο και από αυτό του βουλευτή, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, κάλεσε και τον Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν υπέβαλε και αυτός την παραίτησή του από το αξίωμά του σήμερα, μετά την παραίτηση τριών υπουργών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Πιθανότατα εντός της ημέρας θα παραιτηθεί και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να προχωρήσει σύντομα σε ευρύ ανασχηματισμό.

Σχετικά άρθρα