Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

SIPRI: Ποιες είναι οι χώρες μεγαλύτεροι αγοραστές ρωσικών όπλων

SIPRI: Ποιες είναι οι χώρες μεγαλύτεροι αγοραστές ρωσικών όπλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ινδία, Κίνα, Ρωσία,

Το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI) αποκάλυψε τις χώρες που αγόρασαν όπλα από τη Ρωσία τα τελευταία πέντε χρόνια, δηλαδή την περίοδο 2018-2022.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι κύριοι αγοραστές ρωσικών όπλων τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν η Ινδία (31%), η Κίνα (23%) και η Αίγυπτος (9,3%).

Η Ρωσία μείωσε τις πωλήσεις όπλων στις οκτώ από τις δέκα χώρες μεγαλύτερους αγοραστές όπλων της, σύμφωνα με την έκθεση και από το 2018 η Ρωσία έχει πουλήσει 37% λιγότερα όπλα στην Ινδία, τον μεγαλύτερο αγοραστή ρωσικών όπλων.

Οι εξαγωγές σε άλλες επτά χώρες μειώθηκαν κατά μέσο όρο κατά 59%, εν τω μεταξύ, ενώ η Ρωσία αύξησε τις προμήθειες στην Κίνα κατά 39% και την Αίγυπτο κατά 44% από το 2018 έως το 2022.

Συνολικά τα τελευταία πέντε χρόνια, εκτιμά το SIPRI, η Ρωσία πούλησε όπλα σε 47 χώρες.

Οι εμπειρογνώμονες του SIPRI αναμένουν ότι ο αριθμός των αγοραστών ρωσικών όπλων και εξοπλισμού, καθώς και ο όγκος των πωλήσεων, θα μειωθεί τα επόμενα χρόνια, ενώ θα αλλάξει και η κατάταξη των τριών μεγαλύτερων εισαγωγέων.

Σχετικά άρθρα