Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερουσιαστής Τζιμ Ρις: «Πρέπει να δείξουμε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να παραμείνουν δεσμευμένες στη Μέση Ανατολή»

Γερουσιαστής Τζιμ Ρις: «Πρέπει να δείξουμε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να παραμείνουν δεσμευμένες στη Μέση Ανατολή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αμερικανικό Κογκρέσο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μέση Ανατολή, Σαουδική Αραβία,

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζιμ Ρις (Jim Risch), σε αποκλειστική συνέντευξη στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Al-Masry Al-Youm», διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να παραμείνουν στη Μέση Ανατολή και χαιρέτισε τον κρίσιμο ρόλο της Αιγύπτου στη διαμεσολάβηση κατάπαυσης πυρός.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αίγυπτος έχουν μια μακροχρόνια και σημαντική σχέση», είπε.

«Η Αίγυπτος είναι στρατηγικής σημασίας και η κυβέρνησή της υπήρξε ζωτικής σημασίας για τη διαμεσολάβηση κατάπαυσης του πυρός τόσο στη Λιβύη όσο και στη Γάζα και στην αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή.

»Η Αίγυπτος –και άλλες χώρες της περιοχής– εξυπηρετούνται καλύτερα από μια στενή σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν πίσω

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, ο οποίος υπηρετεί επίσης ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, είπε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν ενισχύουν το αφήγημα μιας αμερικανικής υποχώρησης από τη Μέση Ανατολή.

«Στις συνομιλίες μου με τους εταίρους μας στη Μέση Ανατολή, υποδεικνύουν συνεχώς μια πολιτική Μπάιντεν για το Ιράν που τους καθιστά λιγότερο ασφαλείς, μια αποχώρηση από το Αφγανιστάν που τους κάνει να αμφιβάλλουν για την αμερικανική δέσμευση, τον αργό ενστερνισμό των Συμφωνιών του Αβραάμ από την κυβέρνηση, στον Ινδικό-Ειρηνικό και στις ολοένα και πιο περιοριστικές πωλήσεις όπλων», εξήγησε.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πολέμησαν στην Ευρώπη, τον Ειρηνικό και τη Βόρεια Αφρική κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

«Δεδομένου του δεσμού μεταξύ Κίνας, Ρωσίας και Ιράν, η εστίαση στην Κίνα δεν σημαίνει ότι γυρνάμε την πλάτη μας στη Μέση Ανατολή.

»Από τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την απώθηση της ιρανικής επιθετικότητας, η Μέση Ανατολή παραμένει μια ζωτικής σημασίας περιοχή για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Μπάιντεν, πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους μακροχρόνιους εταίρους μας ότι είμαστε εδώ για να μείνουμε.

»Ενώ υπάρχουν κάποιες εντάσεις στις σχέσεις, με τη Σαουδική Αραβία, για παράδειγμα, που υπάρχει στενή σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερα από 80 χρόνια.

»Εργαστήκαμε μαζί για μερικές από τις πιο πιεστικές προκλήσεις στην περιοχή και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε.

»Πρέπει να δείξουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να παραμείνουν δεσμευμένες στη Μέση Ανατολή».

Ο γερουσιαστής Τζιμ Ρις υπηρετεί επί του παρόντος ως 28ος γερουσιαστής του Αϊντάχο.

Εξελέγη στη Γερουσία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2008 αφού υπηρέτησε ως γερουσιαστής της Πολιτείας του Αϊντάχο, αντικυβερνήτης και κυβερνήτης.

Υπηρετεί σε πέντε Επιτροπές της Γερουσίας, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, της Επίλεκτης Επιτροπής Πληροφοριών, της Επίλεκτης Επιτροπής Δεοντολογίας και της Επιτροπής Μικρών Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας.

Ο γερουσιαστής Ρις ξεκίνησε την καριέρα του στη δημόσια υπηρεσία σε ηλικία 27 ετών, όταν εξελέγη για δύο θητείες ως εισαγγελέας της κομητείας Ada.

Μετά τη θητεία του ως πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων του Αϊντάχο, υπηρέτησε 11 εκλεγμένες θητείες στη Γερουσία της Πολιτείας του Αϊντάχο.

Σχετικά άρθρα