Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άσαντ στη Μόσχα – Ο Πούτιν τον «πιέζει» να συμφιλιωθεί με την Τουρκία

Ο Άσαντ στη Μόσχα – Ο Πούτιν τον «πιέζει» να συμφιλιωθεί με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ρωσία, Συρία, Τουρκία,

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έφτασε στη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα το απόγευμα της Τρίτης, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη και για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Άσαντ έγινε δεκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ ως ειδικό εκπρόσωπο για τον Πούτιν, τον Ρώσο πρεσβευτή στη Δαμασκό Αλεξάντερ Εφίμοφ και τον πρεσβευτή της Συρίας στη Μόσχα, Μπασάρ αλ Τζαφάρι.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν θα έχει συνομιλίες με τον Άσαντ στη Μόσχα την Τετάρτη, η οποία θα σηματοδοτήσει τη 12η επέτειο του συριακού εμφυλίου πολέμου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω των ρωσικών προσπαθειών για συμφιλίωση μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας – η οποία έχει υποστηρίξει τις ομάδες της ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης που προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Άσαντ από την αρχή του συριακού εμφυλίου πολέμου στις 15 Μαρτίου 2011.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ και ο Σύρος ομόλογός του Αϊμάν Σουσάν θα συναντηθούν την Τετάρτη στη Μόσχα για δύο ημέρες στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη βελτίωση των συρροτουρκικών σχέσεων.

Σχετικά άρθρα