Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία-εκλογές: Ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται του Ερντογάν 13,6 μονάδες στις δημοσκοπήσεις

Τουρκία-εκλογές: Ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται του Ερντογάν 13,6 μονάδες στις δημοσκοπήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Εκλογές, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο υποψήφιος της ενωμένης αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προηγείται σημαντικά απέναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, και με τις εκλογές της Τουρκίας να απέχουν δύο μήνες, με την διεξαγωγή τους να έχει οριστεί για τις 14 Μαΐου.

Έρευνα της δημοσκοπικής εταιρείας ORC που διεξήχθη από το Σάββατο 4 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, φέρει τον κ. Κιλιτσντάρογλου να κερδίζει τον Τούρκο Πρόεδρο, συγκεντρώνοντας το 56,8% των προτιμήσεων, έναντι μόλις 43,2% του τελευταίου, δηλαδή με διαφορά άνω των 13 ποσοστιαίων μονάδων.

Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.850 πολίτες από 28 επαρχίες.

Η συσπείρωση των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης και η θετική στάση του φιλοκουρδικού κόμματος HDP ευνοούν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που μέχρι πρότινος υπολειπόταν σε δυναμική έναντι της υποψηφιότητας των δημάρχων Αγκυρας και Κωνσταντινούπολης, Γιαβάς και Ιμάμογλου αντίστοιχα.

Ο Ερντογάν στο παρελθόν βασιζόταν στην ισχυρή υποστήριξη των ψηφοφόρων από όλη τη νοτιοανατολική Τουρκία, αλλά η τραγωδία του σεισμού των 7,8 ρίχτερ με 46.000 νεκρούς και η ολιγωρία στις διασώσεις ανέστρεψε το κλίμα.

Σχετικά άρθρα