Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέος σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία – Ένας νεκρός και 4 τραυματίες – Κατέρρευσαν κτίρια

Νέος σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία – Ένας νεκρός και 4 τραυματίες – Κατέρρευσαν κτίρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σεισμός, Τουρκία,

Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανατολικά της Τουρκίας με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του και 4 να τραυματιστούν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Από τον σεισμό κατέρρευσαν κτίρια ανάμεσα τους και ένα εργοστάσιο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μαλάτια σε βάθος 2 χιλιομέτρων.

Πάνω από 44.374 άνθρωποι πέθαναν στην Τουρκία στους δύο ισχυρούς σεισμούς στις 6 Φεβρουαρίου, δήλωσε την Καθαρά Δευτέρα ο επικεφαλής της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD), στον νεότερο απολογισμό θυμάτων από την καταστροφή.

Οι ισχυροί σεισμοί έπληξαν 10 επαρχίες στην νότια Τουρκία και περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί.

Ο Γιούνος Σεζέρ, επικεφαλής AFAD, δήλωσε ότι οι εργασίες έρευνας και διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου 21.000 κτίρια, προσθέτοντας:

«Είμαστε τώρα πλήρως επικεντρωμένοι στην αφαίρεση των συντριμμιών».

Τουλάχιστον 9.900 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί από τους δύο μεγάλους σεισμούς, δήλωσε.

«Στέλνουμε περισσότερες από 10.000 σκηνές στις περιοχές κατά μέσο όρο καθημερινά και τις παραδίδουμε στις πιο απομακρυσμένες γωνίες.

»Σήμερα έχουμε 287 πόλεις σκηνών στην περιοχή», τόνισε ο Σεζέρ.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι φιλοξενούνται σε σκηνές, κοντέινερ και δημόσιους ξενώνες στις περιοχές καταστροφών, συμπλήρωσε, προσθέτοντας 563.000 άτομα απομακρύνθηκαν εκτός της περιοχής καταστροφής.

Οργή λαού για τον Ερντογάν

Με τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές να πλησιάζουν, η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήδη πληγωμένη από την οικονομική κρίση, έχει δεχθεί νέο πλήγμα

Οπαδοί της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, ακολουθώντας το παράδειγμα οπαδών μιας άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας, της Φενερμπαχτσέ, με συνθήματά τους κάλεσαν την τουρκική κυβέρνηση να παραιτηθεί, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία, σε μια από τις σπάνιες ηχηρές και ανοιχτές διαμαρτυρίες κατά των αρχών στην χώρα.

«Κυβέρνηση, παραιτήσου!» τραγουδούσαν χιλιάδες οπαδοί της ομάδας Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη στο στάδιο Ινονού την Κυριακή το βράδυ κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Αντάλιασπορ.

Πέταξαν επίσης λούτρινα ζωάκια στο γκαζόν για να τιμήσουν τα παιδιά-θύματα του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου που σκότωσε περισσότερους από 44.000 ανθρώπους στην Τουρκία και έπληξε επίσης τη γειτονική Συρία.

Το Σάββατο, οπαδοί της Φενερμπαχτσέ φώναζαν συνθήματα «Ψέματα, εξαπατήσεις, πέρασαν 20 χρόνια, παραιτηθείτε!» κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με την Κόνιασπορ.

Με τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές να πλησιάζουν, η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήδη πληγωμένη από την οικονομική κρίση, έχει δεχθεί νέο πλήγμα.

Σχετικά άρθρα