Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν είναι πιθανό να στείλει σύστημα αεράμυνας στη Συρία

Το Ιράν είναι πιθανό να στείλει σύστημα αεράμυνας στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισραήλ, Συρία,

Την Παρασκευή, το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα στείλει πυραύλους εδάφους-αέρος στη Συρία για να ενισχύσει την αεράμυνα κατά των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και η κρατική τηλεόραση ανέφεραν ότι, «είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες της προμήθειας από το Ιράν ραντάρ και αμυντικών πυραύλων, όπως το σύστημα 15 Khordad, για την ενίσχυση της αεράμυνας της Συρίας».

Αυτό έγινε μετά την πρόσφατη φερόμενη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον της πρωτεύουσας της Συρίας, Δαμασκού, στις 19 Φεβρουαρίου που σκότωσε πέντε και τραυμάτισε άλλους 15.

Αν και οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι σπάνια αναγνωρίζουν την ευθύνη για συγκεκριμένες επιχειρήσεις, το Ισραήλ πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές εναντίον ύποπτων μεταφορών όπλων και αναπτύξεων προσωπικού στη Συρία που υποστηρίζονται από το Ιράν εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, σύμφωνα με ξένες αναφορές.

Ο ιρανικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός είπε ότι η Συρία πρέπει να ανοικοδομήσει το δίκτυο αεράμυνας της και απαιτεί βόμβες ακριβείας για τα μαχητικά αεροσκάφη της.

Σχετικά άρθρα