Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Ο ισλαμιστής Μίσρι «έδωσε» τον «πρωθυπουργό» Ντμπεϊμπά: «Είναι ο τελευταίος που σκέφτεται εκλογές»

Λιβύη: Ο ισλαμιστής Μίσρι «έδωσε» τον «πρωθυπουργό» Ντμπεϊμπά: «Είναι ο τελευταίος που σκέφτεται εκλογές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίλα Σάλεχ, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, Εκλογές, Λιβύη,

Ο Αρχηγός του Ανωτάτου Συμβουλίου Επικρατείας της Λιβύης (HCS), ο ισλαμιστής και στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Χαλέντ Αλ Μίσρι, ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός της μεταβατικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU) της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, «είναι ο τελευταίος άνθρωπος στη Λιβύη που σκέφτεται τη διεξαγωγή εκλογών».

Πρόσθεσε ότι, «ο Ντμπεϊμπά δεν έχει επαρκή διαχείριση της GNU».

Σημείωσε ότι «η παρουσία του Ντμπεϊμπά είναι ο κύριος παράγοντας της αποτυχίας της διεξαγωγής εκλογών στη Λιβύη».

Ο Αλ Μίσρι κατήγγειλε την «ευθραυστότητα, την παρακμή και την απουσία του κράτους» και ζήτησε να σταματήσει η ξένη παρέμβαση.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ, ισχυρίστηκε ότι «η εξωτερική παρέμβαση είναι η αιτία της πολιτικής αστάθειας στη χώρα».

Σε συνέντευξή του στο Al-Sharq TV, το Σάββατο, ο Σάλεχ πρόσθεσε ότι «το Κοινοβούλιο είναι η μόνη νομοθετική Αρχή στη χώρα που έχει το δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις και να θεσπίζει νόμους, και ότι το HCS έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο».

Επισήμανε ότι «το συνταγματικό έγγραφο για την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας πρέπει να υποβληθεί σε λαϊκό δημοψήφισμα, πριν εγκριθεί».

Όπως επίσης προσθέτει ότι «η σύγκρουση προσωπικών συμφερόντων και οι εξωτερικές παρεμβάσεις οδήγησαν στη συνέχιση των μεταβατικών σταδίων στη χώρα και στη διακοπή της εκλογικής διαδικασίας».

Ο Σάλεχ εξέφρασε την απόρριψή του για τη διεξαγωγή εκλογών υπό την επίβλεψη της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU), της οποίας ηγείται ο Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

«Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για τον τερματισμό των κρίσεων στη Λιβύη», κατέληξε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Σάλεχ είπε ότι «βλέπει μια τροποποίηση στη Συνταγματική Διακήρυξη ως συνταγματική βάση, πάνω στην οποία θα διεξαχθούν οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές».

Κατά τη διάρκεια μιας συνόδου στη Βεγγάζη, ο Σάλεχ συνέχισε:

«Επικοινωνήσαμε με το HCS και έλαβαν ένα αντίγραφο της πρότασης τροποποίησης από εμάς.

»Ελπίζουμε ότι θα στηρίξουν αυτήν την τροπολογία, για να πετύχουν το συμφέρον της χώρας και να λάβουν υπόψη όλες τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες της κοινωνίας».

Σχετικά άρθρα