Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακρόν σε Ζελένσκι: Στηρίζω το ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων του Κιέβου

Μακρόν σε Ζελένσκι: Στηρίζω το ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων του Κιέβου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Κίεβο, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε την Κυριακή το βράδυ τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα στηρίξει το ειρηνευτικό σχέδιο του Κιέβου «στη διεθνή σκηνή», σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

Ο Μακρόν επανέλαβε ότι στηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων που πρότεινε ο Ζελένσκι και τον διαβεβαίωσε ότι «θα στηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία στη διεθνή σκηνή, στις επόμενες διπλωματικές συναντήσεις», ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν επίσης στην έκκληση που έγινε (την Παρασκευή, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια) στους Ευρωπαίους εταίρους και στο ΝΑΤΟ για τη στρατιωτική ενίσχυση και τη στήριξη της Ουκρανίας και του λαού της.

Μέσω του Twitter, ο Ζελένσκι χαιρέτισε «τη συνέχιση του φιλικού διαλόγου» του με τον Μακρόν και επιβεβαίωσε ότι συζήτησαν για «την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου».

Η επικοινωνία αυτή έγινε μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μακρόν σε τρία γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στην οποία είπε ότι θέλει «την ήττα» της Μόσχας απέναντι στην Ουκρανία, όχι όμως και τη «συντριβή» της Ρωσίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Μόσχας.

Σχετικά άρθρα