Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωθυπουργός Εσθονίας: Η Ρωσία ξοδεύει την ημέρα όσα πυρομαχικά παράγονται στην Ευρώπη σε ένα μήνα

Πρωθυπουργός Εσθονίας: Η Ρωσία ξοδεύει την ημέρα όσα πυρομαχικά παράγονται στην Ευρώπη σε ένα μήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμυντική Βιομηχανία, Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, Εσθονία, Κάγια Κάλας, Ουκρανία, Πολεμική Βιομηχανία, Ρωσία,

Η Ρωσία ξοδεύει τόσα πυρομαχικά την ημέρα όσα παράγονται στην Ευρώπη σε ένα μήνα. Ως εκ τούτου, η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να αμυνθεί και να κερδίσει μια νίκη επί της Ρωσίας, κάτι που είναι αδύνατο χωρίς αύξηση των προμηθειών πυρομαχικών.

Αυτό είπε η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλλας, κατά την ομιλία της στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου.

«Η Ρωσία ξοδεύει τόσα πυρομαχικά ημερησίως όσα παράγει η Ευρώπη σε ένα μήνα… εάν υπάρχει ζήτηση, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η αύξηση της προσφοράς και αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα, γιατί η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να αμυνθεί και να κερδίσει, ώστε η Ρωσία να επιστρέψει στα παλιά σύνορα, κάτι που είναι αδύνατο χωρίς αύξηση της προσφοράς πυρομαχικών», είπε.

Η Κάλλας σημείωσε επίσης ότι το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα λειτουργεί σε τρεις βάρδιες, επομένως η ΕΕ θα πρέπει επίσης να αυξήσει το αμυντικό-βιομηχανικό της δυναμικό.

«Η Ουκρανία χρειάζεται πυρομαχικά, πρέπει να αναπληρώσουμε τα αποθέματά μας…

»Σήμερα υπάρχουν μεγάλες ανάγκες από την πλευρά της Ουκρανίας και από την πλευρά των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν μεταφέρει όπλα και εξοπλισμό στην Ουκρανία», είπε.

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας σημείωσε ότι ορισμένες χώρες εξακολουθούν να ελπίζουν «ότι αυτό το πρόβλημα θα εξαφανιστεί από μόνο του, ότι τώρα θα δώσουμε τα πάντα στην Ουκρανία και αυτό αρκεί, γιατί διαφορετικά όλα αυτά κοστίζουν πολλά χρήματα.

»Αλλά η Ρωσία ελπίζει ακριβώς σε αυτό, ότι θα κουραστούμε με τις δικές μας πρωτοβουλίες και στη Ρωσία, εν τω μεταξύ, υπάρχει πολύ ανθρώπινο δυναμικό και τα εργοστάσια εκεί δουλεύουν σε τρεις βάρδιες».

Σχετικά άρθρα