Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Θέλουν να διώξουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου από το ΔΗΣΥ

Κύπρος: Θέλουν να διώξουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου από το ΔΗΣΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αβέρωφ Νεοφύτου, ΔΗΣΥ, Κύπρος, Χάρης Γεωργιάδης,

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου όφειλε να αποσυρθεί όπως πράττουν κατά κανόνα οι ηγέτες των σύγχρονων ευρωπαϊκών κομμάτων δήλωσε στην Καθημερινή της Κύπρου και στην Μαρίνα Οικονομίδου ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Τόνισε πως αν ο ίδιος εκλεγεί θα είναι Πρόεδρος για μία θητεία καθώς «στα σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα οι αρχηγοί κομμάτων υπηρετούν για τέσσερα ή πέντε ή έξι χρόνια».

Κληθείς να σχολιάσει την ήττα και το τι πήγε λάθος, σημειώνει πως:

«Για πρώτη φορά ο ΔΗΣΥ έμεινε εκτός β γύρου προεδρικών εκλογών και την ίδια ώρα οφείλω να πω πως η διαχείριση αυτής της αποτυχίας δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

»Έπρεπε από την πρώτη στιγμή να ξεκινήσει προσπάθεια επούλωσης των πληγών και ανασύνταξης των δυνάμεων.

»Αντί αυτού είδαμε μία διχαστική όξυνση και απαράδεκτες παρεμβάσεις που έξυναν πληγές και διεύρυναν το ρήγμα.

»Είδαμε εικόνες ντροπής στο Πολιτικό μας Γραφείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το τι κόμμα θέλει να γίνει ο ΔΗΣΥ στο ενδεχόμενο που εκλεγεί Πρόεδρός του σημειώνει πως θα ήθελε «μια παράταξη που να έχει πολιτική ταυτότητα, να έχει ευδιάκριτο πολιτικό στίγμα, να έχει ισχυρό πλαίσιο πολιτικών πεποιθήσεων.

»Να είναι μία παράταξη αξιόπιστη, που θα αναλαμβάνει ευθύνες και θα μένει μακριά από τακτικισμούς».

Μιλά για το μεταναστευτικό, το ενδεχόμενο δημιουργίας φράχτη αλλά και την περιβόητη δήλωση του νέου ρεαλισμού που προκάλεσε σωρεία συζητήσεων.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί την Προεδρία του ΔΗΣΥ ανέλυσε στον «ΣΠΟΡ 95.0» και την «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Χάρης Γεωργιάδης.

Ισχυρή πεποίθησή του, όπως είπε, είναι ότι τα κόμματα δεν πρέπει να φοβούνται την αλλαγή αλλά να την επιδιώκουν, καθώς η αλλαγή στην ηγεσία είναι πράξη υγείας και όχι προδοσίας ή αποστασίας.

Πρόσθεσε ότι ο ΔΗΣΥ είναι ένα κόμμα το οποίο πρέπει να βελτιωθεί, να μείνει ανανεωμένο και επίκαιρο.

«Είμαι έτοιμος και έχω τη εμπειρία που μου επιτρέπει, μαζί με άλλους, να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας», επεσήμανε.

Σε ερώτηση αν ο ΔΗΣΥ πρέπει να φέρει πίσω πρόσωπα που φύγανε από το κόμμα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «ασφαλώς, έχουμε κόσμο και φίλους που έχουν αποστασιοποιηθεί και δεν αναφέρομαι μόνο στις πρόσφατες Προεδρικές Εκλογές που μια υπολογίσιμη μερίδα έκανε άλλες επιλογές αλλά στα τελευταία αρκετά χρόνια.

»Δεν δέχομαι ότι αυτό τον κόσμο θα τον ξεγράψουμε, ότι θα τον χαρίσουμε κάπου άλλου.

»Είναι ο κόσμος του ΔΗΣΥ, μπορούμε να τον εκφράσουμε να τον εκπροσωπήσουμε».

Τόνισε την ανάγκη προσαρμογής σε μια νέα πολιτική εποχή, καθώς «δεν ζούμε σε περιόδους ιστορικών ηγετών».

Εξήγησε ότι «έχουμε διανύσει απόσταση και για να ανταποκριθούμε σε ένα σύγχρονο ρόλο πρέπει να προσαρμοστούμε.

»Δεν θεωρώ ότι η υποψηφιότητά μου είναι αντιπαραθετική έναντι οποιοδήποτε άλλου».

Ερωτηθείς αν παρατηρούνται φαινόμενα κτυπήματος κάτω από τη μέση από τη μέρα που εξήγγειλε υποψηφιότητα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «ναι παρατηρούνται», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το κυριότερο που τον απασχολεί είναι η «πολύ κακή διαχείριση της εκλογικής αποτυχίας» του κόμματος.

Τέλος, κληθείς να πει ποια θα είναι τα τρία πρώτα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που θα είναι ο εκλεκτός, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε την ανάγκη για ένα πιο ξεκάθαρο πολιτικό προσδιορισμό καθώς οραματίζεται να είναι ο ΔΗΣΥ ένα σύγχρονο κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Έκανε λόγο για πολιτικές συμπεριφορές, αποφάσεις και πρακτικές που πρέπει πάντοτε να εκπέμπουν αξιοπιστία και πρότεινε μια πιο ευθύ και καθαρή οδό, ενώ τόνισε την ανάγκη για στελεχιακή ανανέωση.

Σχετικά άρθρα