Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός: Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Σεισμός: Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωπιστική Βοήθεια, Σεισμός, Συρία, Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, Υπουργείο Υγείας,

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία αποστέλλει η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα που υπέβαλαν οι Αρχές της χώρας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για παροχή συνδρομής στην αντιμετώπιση των συνεπειών του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού μεγέθους 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ.

Η Ελλάδα αποστέλλει στη Συρία για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη άμεσων αναγκών ανθρωπιστική βοήθεια που περιλαμβάνει φάρμακα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως σκηνές, αναδιπλούμενα κρεβάτια, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας από τις πρώτες κιόλας ώρες μετά τον σεισμό ήταν έτοιμη να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη των σεισμόπληκτων στη Συρία και η όποια καθυστέρηση δεν οφείλεται σε ιδία υπαιτιότητα.

Η Ελλάδα, αντιθέτως, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για άμεση αποστολή υλικού στη Συρία, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, μέσω του οποίου διασφαλίζεται συντονισμένη και αποτελεσματική παροχή συνδρομής από τα κράτη-μέλη σε πληγείσες περιοχές.

Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού πραγματοποιείται με τον συντονισμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Σχετικά άρθρα