Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Euronews: Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις στο έδαφος της Ουκρανίας

Euronews: Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις στο έδαφος της Ουκρανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λουγκάντσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Το Ινστιτούτο Μελέτης Πολέμου αξιολογεί ότι η πιο πιθανή πορεία δράσης της Ρωσίας είναι μια επικείμενη επιθετική προσπάθεια στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Οι ρωσικές δυνάμειςσυνεχίζουν τις χερσαίες επιθέσεις στη γραμμή Σβάτοβο – Κρεμίνα.

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν συνεχείς επιθετικές προσπάθειες αν και κάθε τοπική επίθεση είναι πολύ μικρής κλίμακας για να καταφέρει κάποια σημαντική πρόοδο.

Η Ρωσία είναι πιθανό να σκοπεύει να αναστρέψει κάποια από τα κέρδη των ουκρανικών δυνάμεων που έγιναν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2022. Υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα ότι άμεσος στόχος του είναι να προελάσουν δυτικά στον ποταμό Ζερμπέρετς.

Η ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να έχουν εδαφικά κέρδη και να διεξάγουν επιχειρήσεις γύρω από το Μπαχμούτ.

Ο επικεφαλής της ομάδας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ισχυρίστηκε ότι οι μισθοφόροι της ομάδας του έχουν καταλάβει το Κράσνα Χόρα, 4 χιλιόμετρα βόρεια από το Μπαχμούτ στις 12 Φεβρουαρίου, το οποίο επιβεβαιώνεται από πλάνα και εικόνες μισθοφόρων στην περιοχή.

Ο Κίεβο αρνείται τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι οι μάχες εκεί συνεχίζονται.

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει ότι οι οργανωμένες ουκρανικές ομάδες άμυνας συνεχίζουν να δρουν στην περιοχή. Η προέλαση του ρωσικού στρατού στα νότια της πόλης έχει σημειώσει μικρή πρόοδο.

Συνολικά η παρούσα επιχειρησιακή εικόνα υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δεχτεί διαταγές να προελάσουν στους περισσότερους τομείς, αλλά δεν έχουν συγκεντρώσει αρκετή επιθετική δύναμη μάχης σε οποιονδήποτε άξονα για να πετύχουν ένα αποφασιστικό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: Euronews

Σχετικά άρθρα