Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός Οίκος: Αποκαλύπτει τι μπορεί να ήταν τρία από τα «ΑΤΙΑ» που καταρρίφθηκαν

Λευκός Οίκος: Αποκαλύπτει τι μπορεί να ήταν τρία από τα «ΑΤΙΑ» που καταρρίφθηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UFO (ΑΤΙΑ - Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα), Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Λευκός Οίκος, Μαρκ Μίλεϊ, Τζον Κίρμπι,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν προς το παρόν «καμία ένδειξη» ότι τα τρία ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πρόσφατα στη Βόρεια Αμερική ήταν κινεζικής προέλευσης ή ότι χρησιμοποιούνταν για κατασκοπευτικούς σκοπούς, ανέφερε την Τρίτη ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Αυτά τα τρία «αντικείμενα» μπορεί να ήταν «μπαλόνια για εμπορικούς ή επιστημονικούς, ειρηνικούς σκοπούς», είπε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί να αναλυθούν πρώτα τα συντρίμμια τους για να απαντήσει μετά βεβαιότητας.

Ο Κίρμπι δεν αναφερόταν στο πρώτο «μπαλόνι» που καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στον Ατλαντικό Ωκεανό, για το οποίο η Ουάσιγκτον επιμένει πως ήταν κινεζικό κατασκοπευτικό.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι κανείς δεν έχει διεκδικήσει ακόμη τα τρία αντικείμενα και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών είναι δύσκολο να βρεθούν και να ανακτηθούν τα συντρίμμια τους.

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μίλι επιβεβαίωσε πως ο πρώτος από τους δύο πυραύλους που εκτοξεύτηκαν την Κυριακή από ένα μαχητικό F-16 εναντίον ενός από αυτά τα αντικείμενα πάνω από τη λίμνη Χιούρον αστόχησε και έπεσε στο νερό.

«Ασφαλώς παρακολουθήσαμε την πορεία του μέχρι κάτω», είπε στους δημοσιογράφους.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε την Δευτέρα ότι ο ένας από τους πυραύλους αστόχησε.

Σχετικά άρθρα