Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός Τουρκία: Δύο γυναίκες ανασύρθηκαν ζωντανές 200 ώρες μετά

Σεισμός Τουρκία: Δύο γυναίκες ανασύρθηκαν ζωντανές 200 ώρες μετά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σεισμός, Τουρκία,

Το θαύμα της ζωής εξακολουθεί να αναβιώνει μέσα από τα συντρίμμια στη Τουρκία, καθώς, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη από διασώστες, δύο γυναίκες ανασύρθηκαν ζωντανές, πάνω από 200 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, Ουκρανοί διασώστες ανέσυραν ζωντανή μια γυναίκα από τα χαλάσματα ενός κτιρίου στην επαρχία Χατάι, σχεδόν 205 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε στην περιοχή αυτή στη νότια Τουρκία.

Με τη διάσωση της γυναίκας ανέρχονται σε επτά οι επιζώντες που ανασύρθηκαν σήμερα από τα συντρίμμια, πάνω από οκτώ ημέρες μετά τον σεισμό, καθώς, μία ακόμη γυναίκα διασώθηκε από τα ερείπια κτιρίου στην πόλη Χατάι, 203 ώρες μετά, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Η χειρότερη φυσική καταστροφή σε διάστημα ενός αιώνα

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε σήμερα τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ ως «τη χειρότερη φυσική καταστροφή σε διάστημα ενός αιώνα» που έχει πλήξει χώρα της ευρωπαϊκής περιφέρειάς του.

«Είμαστε μάρτυρες της χειρότερης φυσικής καταστροφής στην περιφέρεια του ΠΟΥ Ευρώπης σε διάστημα ενός αιώνα και εξακολουθούμε να μετράμε την έκτασή της», δήλωσε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού κλάδου του οργανισμού Χανς Κλούγκε.

«Το αληθινό κόστος του δεν είναι ακόμα γνωστό και η αποκατάσταση και η ίαση θα απαιτήσουν χρόνο και τεράστιες προσπάθειες», υπογράμμισε στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Ο απολογισμός, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ, «πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω».

Ο Χανς Κλούγκε υπενθύμισε ότι περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν «ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας» στην Τουρκία και τη Συρία.

Σημειώνεται ότι ο ευρωπαϊκός κλάδος του Οργανισμού περιλαμβάνει 53 χώρες, μεταξύ των οποίων την Τουρκία.

Η Συρία εντάσσεται στη ζώνη ανατολικής Μεσογείου του ΠΟΥ.

Σχετικά άρθρα