Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός Τουρκία-Συρία: 35.225 οι νεκροί – Ολοκλήρωση των επιχειρήσεων διάσωσης

Σεισμός Τουρκία-Συρία: 35.225 οι νεκροί – Ολοκλήρωση των επιχειρήσεων διάσωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σεισμός, Συρία, Τουρκία,

Τους 35.225 έφτασαν ο νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία από τον φονικό σεισμό της προηγούμενης Δευτέρας, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους απολογισμούς από τις Αρχές των δύο χωρών.

Από τον σεισμό των 7,8 βαθμών 31.643 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD).

Εξάλλου στη Συρία οι αρχές έκαναν λόγο για 3.581 νεκρούς.

Από την πλευρά του ο ΟΗΕ ανέφερε ότι περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον σεισμό στη βορειοδυτική Συρία.

Ολοκλήρωση των επιχειρήσεων διάσωσης

Η φάση των διασώσεων στη Συρία και την Τουρκία «πλησιάζει στο τέλος της» μετά τον φονικό σεισμό της Δευτέρας, με την έμφαση τώρα να δίνεται στην παροχή καταλύματος, τροφίμων, εκπαίδευσης και ψυχολογικής υποστήριξης στους επιζώντες, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) Μάρτιν Γκρίφιθς, από το Χαλέπι όπου βρίσκεται.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ πρόσθεσε επίσης ότι ο οργανισμός θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια από τις περιοχές που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση προς τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές στη βορειοδυτική Συρία.

«Θα μεταφέρουμε βοήθεια από εδώ προς τα βορειοδυτικά, αλλά τα βορειοδυτικά είναι μόνο ένα μέρος της Συρίας (…) είναι σημαντικό να φροντίσουμε τους ανθρώπους εδώ», υπογράμμισε ο Γκρίφιθς.

Ο Γκρίφιθς επεσήμανε ότι έχει ακούσει συγκλονιστικές μαρτυρίες από επιζώντες στο Χαλέπι:

«Άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους, κάποιοι που διέφυγαν, άλλοι που έμειναν στο κτίριο.

»Τα τραύματα των ανθρώπων με τους οποίους μίλησα ήταν εμφανή και αυτά τα τραύματα πρέπει να γιατρέψει ο κόσμος».

Σχετικά άρθρα