Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός Τουρκία: Δεκάδες οικογένειες Σύρων απελάθηκαν στη Συρία

Σεισμός Τουρκία: Δεκάδες οικογένειες Σύρων απελάθηκαν στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πρόσφυγες, Σεισμός, Συρία, Τουρκία,

Τις τελευταίες δύο ημέρες, δεκάδες οικογένειες Σύρων επέστρεψαν στη Συρία από την Τουρκία, αφού εκδιώχθηκαν από καταφύγια στο Ρεϊχανλί και στην Αντιόχεια με το πρόσχημα ότι δίνεται προτεραιότητα στις τουρκικές οικογένειες.

Στα σύνορα, οι Τούρκοι συνοριοφύλακες παίρνουν τα έγγραφα ταυτότητας των συριακών οικογενειών και καταχωρούν τα αποτυπώματα των ματιών τους.

Αυτό έρχεται ως συνέπεια του σεισμού 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία στις 6 Φεβρουαρίου, προκαλώντας μεγάλης κλίμακας καταστροφές και δεκάδες χιλιάδες θανάτους.

Ένας αξιωματούχος από το συνοριακό πέρασμα Μπαμπ αλ Χάουα είπε στην ιστοσελίδα North Press:

«Ο αριθμός των οικογενειών που απελάθηκαν από την Τουρκία τις τελευταίες 48 ώρες ξεπέρασε τις 65».

Η πηγή πρόσθεσε: «Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά, λόγω της ρατσιστικής μεταχείρισης, ειδικά μετά τον σεισμό».

«Οι επιχειρήσεις επιστροφής ξεκίνησαν από την τρίτη μέρα του σεισμού αφού πήραν τα έγγραφα των οικογενειών και κατέγραψαν τα αποτυπώματα των ματιών τους οι τουρκικές Αρχές ως εγγύηση ότι δεν θα επιστρέψουν ποτέ», σημείωσε η πηγή.

Μια γυναίκα πρόσφυγας, η οποία κατάγεται από την Ντέιρ Αλ Ζουρ και επέστρεψε από την Αντιόχεια, δήλωσε στο North Press ότι, «οι Τούρκοι άρχισαν να μας κατηγορούν ότι βρισκόμαστε πίσω από τα πάντα, ακόμη και τον σεισμό».

Οι τουρκικές δυνάμεις συμμετείχαν στην απέλαση των Σύρων άμεσα και έμμεσα, καθώς οι Σύροι εκδιώκονται από καταφύγια χωρίς καμία επέμβαση των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, είπε.

«Εκατόν δέκα οικογένειες εκδιώχθηκαν από ένα καταφύγιο στο Ρεϊχανλί», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα