Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χριστοδουλίδης σχηματίζει κυβέρνηση ευρείας αποδοχής – Συγχαρητήρια από Μακρόν και Μενέντεζ

Ο Χριστοδουλίδης σχηματίζει κυβέρνηση ευρείας αποδοχής – Συγχαρητήρια από Μακρόν και Μενέντεζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κύπρος, Κύπρος Προεδρικές Εκλογές, Νίκος Χριστοδουλίδης, Ρόμπερτ Μενέντεζ,

Στην πρώτη του δήλωση ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά το τελικό αποτέλεσμα που τον ανέδειξε νικητή των εκλογών, αφού ευχαρίστησε τον κυπριακό λαό για τη στήριξη που έλαβε, εξέφρασε την ετοιμότητα του να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, ενώ ανέφερε ότι ξεκινά από αύριο τις επαφές για σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

Αναφέρθηκε εκτενώς στις τηλεφωνικές επαφές του με ξένους αξιωματούχους, οι οποίες όπως ανέφερε, δίνουν το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής του, όπως π.χ το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μενέντεζ είναι ένα από τα πρώτα πρόσωπα πο τηλεφώνησε στον νέο Πρόεδρο της Κύπρου για να τον συγχαρεί. Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι αυτό το τηλεφώνημα δείχνει την πολιτική μας γραμμή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο τηλεφώνημα του Εμανουέλ Μακρόν, ο όποιος του ζήτησε να συναντηθούν άμεσα, ενώ υπογράμμισε τη σημασία που δίνει ο Γάλλος Πρόεδρος στις σχέσεις Κύπρου – ΕΕ.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνουν άρρηκτες οι σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας και ζήτησε άμεση συνάντηση μαζί του.

Σημειώνεται ότι το πρώτο ταξίδι του κ. Χριστοδουλίδη θα είναι στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Επίσης ανέφερε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα και από Τουρκοκύπριους, στους οποίους εξέφρασε τη γνώμη ότι η παρούσα κατάσταση στο νησί δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει, ενώ έστειλε και μηνύματα συμπαράστασης προς τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, λόγω της μεγάλης καταστροφής από τον σεισμό.

Σχετικά άρθρα