Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολλανδή τζιχαντίστρια θα δικαστεί με την κατηγορία ότι σκλάβωσε μία Γιαζίντι

Ολλανδή τζιχαντίστρια θα δικαστεί με την κατηγορία ότι σκλάβωσε μία Γιαζίντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Γιαζίντι, Δουλεία, Δουλεμπόριο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ολλανδία, Σκλάβοι, Τζιχαντιστές,

Η Εισαγγελία στην Ολλανδία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διώκει μια γυναίκα με την κατηγορία της υποδούλωσης μιας γυναίκας Γιαζίντι στη Συρία το 2015.

«Είναι η πρώτη φορά που κάποιος στην Ολλανδία δικάζεται για έγκλημα που διαπράχθηκε κατά του πληθυσμού των Γιαζίντι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία.

Οι Γιαζίντι είναι μια κουρδική θρησκευτική μειονότητα, είναι παρακλάδι της αρχαίας ζωροαστρικής θρησκείας και κατοικούν κυρίως στο βόρειο Ιράκ.

Η Εισαγγελία σημείωσε περαιτέρω: «Το Ισλαμικό Κράτος όχι μόνο διέπραξε τρομοκρατικά εγκλήματα, αλλά θεωρείται επίσης υπεύθυνο για τη γενοκτονία που διαπράχθηκε κατά του πληθυσμού των Γιαζίντι από το 2014 στη Συρία και το Ιράκ».

Η ύποπτη, μία από τις 12 Ολλανδές που πήγαν εθελόντριες να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Η Ολλανδία την επαναπάτρισε από στρατόπεδο κρατούμενων στη Συρία τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Ο Ολλανδή κατηγορήθηκε ότι σκλάβωσε τη Γιαζίντι, κάτι που θεωρείται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Μαζί με τις άλλες γυναίκες, η Ολλανδή φερόμενη τζιχαντίστρια αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρομοκρατικά εγκλήματα και ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης -δηλαδή του εξτρεμιστικού κινήματος Ισλαμικό Κράτος-, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι οι πρώτες μη ουσιαστικές ακροάσεις εναντίον των γυναικών θα διεξαχθούν στο δικαστήριο στο Ρότερνταμ την Τρίτη και την επόμενη Τετάρτη.

Τον Αύγουστο του 2014, το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην περιοχή Σιντζάρ του βορειοδυτικού Ιράκ, όπου σφαγίασε χιλιάδες Γιαζίντι και σκλάβωσε περισσότερους από 6.000 αμάχους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γυναίκες και παιδιά.

Η περιφερειακή κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν έχει μέχρι στιγμής απελευθερώσει περισσότερους από 3.500 απαχθέντες.

Σχετικά άρθρα