Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές σταμάτησαν τις επιχειρήσεις διάσωσης στην κατεχόμενη Β/Δ Συρία (βίντεο)

Οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές σταμάτησαν τις επιχειρήσεις διάσωσης στην κατεχόμενη Β/Δ Συρία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εφρίν, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Λευκά Κράνη - Τζιχαντιστές Διασώστες, Σεισμός, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές,

Οι επιχειρήσεις αναζήτησης επιζώντων κάτω από τα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν λόγω του σεισμού στις 6 Φεβρουαρίου έληξαν στη βορειοδυτική Συρία και η πόλη Τζιντιρές δυτικά της Αφρίν, βόρεια του Χαλεπίου, έχει χαρακτηριστεί ως η πιο κατεστραμμένη περιοχή στη Συρία.

Την ίδια μέρα, η Πολιτική Άμυνα (Λευκά Κράνη, που συνδέεται με την ισλαμιστική φιλοτουρκική συριακή αντιπολίτευση) ανακοίνωσε την έναρξη της ανάκτησης πτωμάτων πλακωμένων από συντρίμμια στα κτίρια που κατέρρευσαν.

Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 2.166, ενώ οι τραυματίες έφτασαν τους 2.950 στις περιοχές που ελέγχονται από την ισλαμιστική αντιπολίτευση.

Στις Τζιντίρες καταγράφηκαν 513 θάνατοι και 831 περιπτώσεις τραυματισμών, ενώ περισσότερα από 200 κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς και περίπου 500 άλλα κτίρια υπέστησαν μερικές ζημιές.

Η έλλειψη δυνατοτήτων και αποτελεσματικού εξοπλισμού ήταν ο κύριος λόγος για την παρεμπόδιση και την καθυστέρηση των επιχειρήσεων διάσωσης καθώς τα περισσότερα κατεστραμμένα κτίρια είναι τετραώροφα, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Μία από τις κύριες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι ισλαμιστικές ομάδες διάσωσης ήταν η έλλειψη καυσίμων, προστίθεται σε ανακοίνωση.

Στις 9 Φεβρουαρίου, ένας αξιωματούχος της υπό κουρδική ηγεσία Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) είπε ότι άλλες συριακές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένης της ισλαμιστικής φιλοτουρκικής συριακής αντιπολίτευσης, εμποδίζουν την άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει προετοιμάσει η AANES για να σταλεί στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.

Πολλοί άνθρωποι πέθαναν κάτω από τα ερείπια λόγω της αναβολής παροχής βοήθειας, της έλλειψης καυσίμων και της αδυναμίας των ομάδων διάσωσης να εργαστούν για 24 ώρες, σύμφωνα με ακτιβιστές στο έδαφος στην Ιντλίμπ.

Σχετικά άρθρα