Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ANF-Σεισμός: Πάνω από 150.000 θύματα – Ο Σοϊλού διέταξε να απομακρύνονται τα συντρίμμια μαζί με τους νεκρούς

ANF-Σεισμός: Πάνω από 150.000 θύματα – Ο Σοϊλού διέταξε να απομακρύνονται τα συντρίμμια μαζί με τους νεκρούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σεισμός, Σουλεϊμάν Σοϊλού, Τουρκία,

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε πηγή από το ισλαμιστικό κυβερνών κόμμα του Ερντογάν (AKP), ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό ξεπερνά τις 150.000. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού φέρεται να έδωσε εντολή στους κυβερνήτες να απομακρύνουν τα συντρίμμια μαζί με τους νεκρούς, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν από τους σεισμούς που συγκλόνισαν το Κουρδιστάν και την Τουρκία τη Δευτέρα.

Τα επίκεντρα των σεισμών ήταν στο Παζαρτζίκ (7,8 Ρίχτερ) και στο Ελμπιστάν (7,7 Ρίχτερ), στην επαρχία Μαράς (Γερμανίκεια).

Τα θύματα του σεισμού έλεγαν ότι οι τουρκικοί κρατικοί θεσμοί δεν παρέχουν υποστήριξη και βοήθεια.

Σε σημείο που κάποιοι έχασαν τις ζωές τους λόγω υποθερμίας (μείωση θερμοκρασίας σώματος) λόγω ανεπάρκειας του τουρκικού κράτους.

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, υπάρχει τρομερή ασυνέπεια στους αριθμούς των κατεστραμμένων κτιρίων και στον αριθμό των νεκρών και τραυματιών.

Και αυτή η ασυνέπεια φέρνει στο μυαλό ένα ερώτημα: «Είναι κρυμμένος ο ισολογισμός όσων έχασαν τη ζωή τους;».

Η κυβέρνηση AKP-MHP κρύβει τον αριθμό των νεκρών

Σύμφωνα με πληροφορίες ανώνυμης πηγής από το AKP, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τις ζωές τους στον σεισμό είναι πολύ μεγαλύτερος από τις επίσημες δηλώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε αξιωματούχος του AKP, οι νεκροί ξεπερνούν τις 150.000.

Σοϊλού: αφαιρέστε τα συντρίμμια μαζί με τους νεκρούς

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού τηλεφώνησε στις επαρχιακές και περιφερειακές διοικήσεις των σεισμόπληκτων περιοχών και έδωσε εντολή να απομακρυνθούν τα συντρίμμια το συντομότερο δυνατό.

Όταν οι πολιτικές Αρχές είπαν: «Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια. Πώς θα τα καθαρίσουμε χωρίς να αφαιρέσουμε άτομα;» ο Σοϊλού φέρεται να επέμεινε στην οδηγία να φορτωθούν τα συντρίμμια σε φορτηγά και να μεταφερθούν από τις σεισμογενείς ζώνες.

Ωστόσο, ορισμένες από τις τοπικές Αρχές λέγεται ότι δεν ακούν και κάνουν τις εργασίες αργά, επειδή μπορεί να υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες στα ερείπια.

Σχετικά άρθρα