Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός Τουρκία-Συρία: Τις 24.000 αγγίζει ο αριθμός των νεκρών

Σεισμός Τουρκία-Συρία: Τις 24.000 αγγίζει ο αριθμός των νεκρών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σεισμός, Συρία, Τουρκία,

Τις 24.000 αγγίζει ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία από τους φονικούς σεισμούς, ενώ σβήνουν οι ελπίδες για τους δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων που συνεχίζουν να επιχειρούν στα συντρίμμια για 6η μέρα.

Από τώρα και στο εξής θα είναι πολύ δύσκολη η ανεύρεση επιζώντων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ από τη γειτονική χώρα, όπου βρίσκεται μαζί με τα μέλη της ΕΜΑΚ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο κ. Λέκκας εκτίμησε ότι οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν και τους 50.000, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στη χώρα μας, καθώς ο σεισμός στην Τουρκία δεν μπορεί να επηρεάσει τον ελληνικό χώρο.

Αναφερόμενος στους παράγοντες που οδήγησαν στην καταστροφή, εκτός από το μέγεθος του σεισμού, επισήμανε τα χαλαρά εδάφη θεμελίωσης, τον υποδεέστερο αντισεισμικό κανονισμό και τα υποβαθμισμένα υλικά κατασκευής.

Την ίδια ώρα, πολλά εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν άστεγοι, εκτεθειμένοι στο κρύο και με τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, δηλώντας απεγνωσμένοι, αλλά και οργισμένοι για την κυβερνητική αντίδραση, καθώς και για την πολιτική της όσον αφορά τις κατασκευές.

Σημειώνεται ότι συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κατασκευαστής πολυόροφου πολυτελούς κτιρίου που κατέρρευσε στο Χατάι, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στο Μαυροβούνιο έχοντας μαζί του μεγάλο χρηματικό ποσό.

Την ίδια ώρα με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες σχεδόν σε κάθε σημείο της Ελλάδας για τη συλλογή βοήθειας για τους πληγέντες στις δύο χώρες, κι ενώ ήδη έχουν αποσταλεί 130 τόνοι τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, σκηνές και κουβέρτες.

Η τουρκική ηγεσία, μέσω του συμβούλου του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας, ενώ ευχαριστίες απηύθυνε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετικά άρθρα