Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλί Μπαμπατζάν: Η Τουρκία δεν ανακοινώνει όλους τους νεκρούς του σεισμού

Αλί Μπαμπατζάν: Η Τουρκία δεν ανακοινώνει όλους τους νεκρούς του σεισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλί Μπαμπατζάν, Σεισμός, Τουρκία,

Μιλώντας στην επαρχία Χατάι που επλήγη από τον σεισμό, ο αρχηγός του τουρκικού αντιπολιτευόμενου κόμματος DEVA, Αλί Μπαμπατζάν, είπε ότι οι άγνωστης ταυτότητας νεκροί δεν περιλαμβάνονται στους επίσημους αριθμούς που ανακοινώνονται των θανάτων από τους δύο ισχυρούς σεισμούς της Δευτέρας. «Δυστυχώς, ο απολογισμός θα αυξηθεί περαιτέρω», σημείωσε ο Μπαμπατζάν.

Ο αρχηγός του Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) και πρώην αντιπρόεδρος της ισλαμιστικής τουρκικής κυβέρνησης, Αλί Μπαμπατζάν, κατήγγειλε στις 8 Φεβρουαρίου ότι άγνωστα πτώματα δεν περιλαμβάνονται στους επίσημους αριθμούς των νεκρών.

«Υπάρχει μια δραστηριότητα διάσωσης ίσως σε ένα από τα 100 κτίρια που κατέρρευσαν. Οι άνθρωποι περιμένουν αβοήθητοι», είπε ο Μπαμπατζάν.

Επέκρινε επίσης την ανταπόκριση του κράτους στους σεισμούς και είπε ότι «η ικανότητα διαχείρισης καταστροφών είναι πολύ αδύναμη.

»Η περιοχή της Αντιόχειας του Χατάι αντιμετωπίζει τώρα μια καταστροφή που είναι πολύ πιο σοβαρή από ό,τι βλέπετε στις οθόνες της τηλεόρασης και των τηλεφώνων».

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν πρέπει να κάνει κατάχρηση της περιόδου κατάστασης έκτακτης ανάγκης «για να περιορίσει τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες ή να περιορίσει την ελευθερία έκφρασης και επικοινωνίας».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε στις 7 Φεβρουαρίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες σε 10 νοτιοανατολικές επαρχίες που επλήγησαν από τους δύο μεγάλους σεισμούς.

Σχετικά άρθρα