Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ιρακινό Κουρδιστάν έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στη Β/Δ Συρία – Δεν επετράπη η είσοδος βοήθειας από το συριακό Κουρδιστάν

Το ιρακινό Κουρδιστάν έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στη Β/Δ Συρία – Δεν επετράπη η είσοδος βοήθειας από το συριακό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωπιστική Βοήθεια, Εφρίν, Ιντλίμπ, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σεισμός, Συρία,

Την Παρασκευή, το αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν έστειλε μια φάλαγγα φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της συνοριακής διέλευσης Μπαμπ αλ-Σαλαμέχ σε περιοχές που βρίσκονται υπό την κατοχή των φατριών της συριακής αντιπολίτευσης στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου που επλήγησαν από τους σεισμούς που έπληξαν τη Συρία και την Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου.

Μια τοπική πηγή είπε στο North Press ότι, «η συνοδεία αποτελείται από 14 φορτηγά φορτωμένα με ανθρωπιστική βοήθεια και εισήλθαν μέσω του συνοριακού περάσματος Μπαμπ αλ-Σαλαμέχ με την Τουρκία βόρεια του Χαλεπίου».

Η πηγή πρόσθεσε ότι η αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε προς τις περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση στο βόρειο Χαλέπι για να παράσχει βοήθεια στους πληγέντες από τον σεισμό.

Σημείωσε ότι άλλη μια φάλαγγα με ανθρωπιστική βοήθεια και μια ομάδα έρευνας και διάσωσης και που απέστειλε η Σαουδική Αραβία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Γκαζιαντέπ στην Τουρκίας και θα έχει πρόσβαση στη βορειοδυτική Συρία τις επόμενες ώρες.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ισλαμιστικής φιλοτουρκικής λεγόμενης «προσωρινής κυβέρνησης» της Συρίας, Αμπντουραχμάν Μουσταφά, αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο, στα εδάφη της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχουν οι Τούρκοι και οι τζιχαντιστές, ανθρωπιστικής βοήθειας που απέστειλε η υπό κουρδική ηγεσία Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Ο σεισμός των 7,8 βαθμών σκότωσε και τραυμάτισε 4.980 ανθρώπους στη βορειοδυτική Συρία σε μια προσωρινή καταμέτρηση, οι επιχειρήσεις διάσωσης και αναζήτησης επιζώντων συνεχίζονται ακόμη σε πολλές περιοχές στην ύπαιθρο της Αφρίν και της Ιντλίμπ.

Ο αριθμός των θυμάτων του σεισμού ανήλθε στα 3.642 στις συριακές κυβερνητικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων 1.347 νεκρών και 2.295 τραυματιών, σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Σχετικά άρθρα