Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάλλος Ιστορικός: «Σίσι Βοναπάρτη της Αιγύπτου»

Γάλλος Ιστορικός: «Σίσι Βοναπάρτη της Αιγύπτου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι,

Ο Γάλλος συγγραφέας και ιστορικός Ρολάν Λομπάρντι, αρχισυντάκτης της γαλλικής έκδοσης Le Dialog, αφιέρωσε το βιβλίο του «Σίσι Βοναπάρτη της Αιγύπτου» στον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι μπροστά στη Σφίγγα στις Πυραμίδες.

Ο Λομπάρντι πιστώνει στον Ελ Σίσι ότι έσωσε την Αίγυπτο από την ίδια μοίρα με τη Συρία και την Υεμένη και θεωρεί το Κάιρο ως δικλείδα ασφαλείας για τη Μέση Ανατολή.

Γράφει ότι μέσα σε μόλις δέκα χρόνια, ο Ελ Σίσι έχει επιτύχει σπουδαία πράγματα με σταθερή θέληση και απαράμιλλο ιστορικό πολιτικό θράσος, εκσυγχρονίζοντας την Αίγυπτο και αποκαθιστώντας την ως φάρο και πρότυπο στον αραβικό κόσμο.

Ο Λομπάρντι και η αντιπροσωπεία του επισκέφθηκαν πρόσφατα τις Πυραμίδες και έγιναν δεκτοί από τον Γενικό Διευθυντή της Περιοχής Αρχαιοτήτων της Πυραμίδας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Λομπάρντι εξέφρασε την ευτυχία και τη γοητεία του με όσα είδε και φρόντισε να απαθανατίσει αναμνήσεις μέσα από φωτογραφίες.

Ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη εξέδωσε και το αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων.

Η αφιέρωση του βιβλίου του από τον Ρολάν Λομπάρντι στον Πρόεδρο Σίσι υπογραμμίζει τον αντίκτυπο και την επιρροή που είχε ο Σίσι στην Αίγυπτο και στον αραβικό κόσμο.

Ως ηγέτης, ο Σίσι έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, αλλά μέσω της αποφασιστικότητας και του οράματός του, πέρασε με επιτυχία τη χώρα σε δύσκολες στιγμές και έφερε σταθερότητα και ευημερία στο έθνος.

Εκτός από τα πολιτικά του επιτεύγματα, ο Σίσι εκτιμάται επίσης ιδιαίτερα για τις προσπάθειές του να διατηρήσει και να προωθήσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αιγύπτου.

Οι Πυραμίδες, για παράδειγμα, είναι μια απόδειξη του αρχαίου πολιτισμού που κάποτε άκμασε στη γη και αποτελούν σημαντικό μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας της Αιγύπτου.

Κατά την επίσκεψή του στις πυραμίδες, ο Λομπάρντι είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το μεγαλείο αυτών των μνημείων και να μάθει για την ιστορία και τη σημασία τους.

Η επίσκεψη στις Πυραμίδες δεν ήταν μόνο αποκορύφωμα για το Λομπάρντι αλλά και απόδειξη της επιτυχίας της τουριστικής βιομηχανίας της Αιγύπτου.

Υπό την ηγεσία του Σίσι, η χώρα έχει κάνει σημαντικά βήματα στην προσέλκυση τουριστών και την προώθηση της πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Αυτό όχι μόνο ενισχύει την οικονομία, αλλά βοηθά επίσης στη διατήρηση των ιστορικών τοποθεσιών και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας για να απολαύσουν οι μελλοντικές γενιές.

Εν κατακλείδι, η αφιέρωση του βιβλίου του από τον Λομπάρντι στον Πρόεδρο Σίσι χρησιμεύει ως απόδειξη του αντίκτυπου που είχε ο Πρόεδρος στην Αίγυπτο και στον αραβικό κόσμο.

Μέσω της ηγεσίας και του οράματός του, ο Σίσι έφερε σταθερότητα, ευημερία και πολιτιστική διατήρηση στη χώρα, καθιστώντας την ένα φωτεινό παράδειγμα για την υπόλοιπη περιοχή.

Σχετικά άρθρα